Nachádzate sa tu

5 dobrých dôvodov, prečo chodiť pravidelne na kozmetiku

Svoje vlasy zverujete do rúk kaderníkov, čas od času si doprajete masáž chrbta, chodíte na pedikúru, ale o pleť sa staráte len vlastnými silami? Aj to je samozrejme užitočné, ale profesionálnu starostlivosť to ani v tomto prípade nenahradí. Prečo sú salóny krásy nezastupiteľné a oplatí sa ich pravidelne navštevovať?

1. Odborná diagnostika pleti

Jedným z hlavných dôvodov, prečo je návšteva kozmetičky prospešná, je, že sa bližšie zoznámite so svojou pleťou. Možno ste si typ už dávno určili sami, ale profesionálna diagnostika vám prezradí detailnejšie informácie a možno vás aj úplne vyvedie z omylu. Odborníčka zohľadní aj aktuálne obdobie a stav vašej pleti, čo sa svojpomocne robí horšie.

2. Po čom túži vaša pleť?

S prvým bodom súvisí aj bod druhý. Akonáhle kozmetička spozná vašu pleť a jej nedokonalosti a problematické miesta, navrhne vám vhodnú starostlivosť a spolu s ňou aj konkrétne produkty. Túto profesionálnu konzultáciu pri výbere kozmetiky z drogérií či e-shopov nezískate, čo môže byť dôvodom, prečo rad produktov, ktoré máte v kúpeľni, nespĺňa vaše očakávania. Odborník v salóne však starostlivosť zostaví na mieru vašim potrebám, prípravky vhodne nakombinuje a po odbornom ošetrení tak v starostlivosti môžete pokračovať aj doma.

3. Masáž tváre

Ďalším nenahraditeľným benefitom je odborná masáž tváre, očného okolia i šije či rúk. Jedná sa nielen o veľmi príjemný zážitok, ale aj o efektívnu prevenciu vrások a pomoc pri spevnení pokožky.

4. Hĺbkové čistenie

Ak máte porovnanie, ako vyzerá vytlačená vyrážka doma pri zrkadle a v kozmetickom salóne, pravdepodobne viete, aký veľký rozdiel to môže byť. Odborníci dokážu akné ošetriť tak, že druhý deň nebude po vyrážkach ani stopa. Zároveň sa postarajú o skutočne hĺbkové čistenie pleti, ktoré sa v domácich podmienkach robí ťažko. Všetka starostlivosť je navyše maximálne šetrná, takže vašej pleti nijak neublíži.

5. Relax a odpočinok

V neposlednom rade vám návšteva kozmetického salónu prinesie úžasné chvíle plné relaxu a pohody. Uvelebíte sa v príjemnom prostredí a necháte šikovné ruky kozmetičky pracovať a rozmaznávať vašu pleť. Tá sa vám odmení žiarivým a zdravým vzhľadom.

Od akého veku je dobré si kozmetickú starostlivosť pravidelne dopriavať? Veľa žien návštevu salónov odkladá až na neskorší vek, čo nie je dobre. Aj v tomto prípade totiž hrá dôležitú úlohu prevencia, a tak je dobré zverovať svoju pleť do odbornej starostlivosti už od 25. roku. Ak však máte problematickú pleť, oplatí sa začať kozmetický salón navštevovať aj skôr.