Nachádzate sa tu

5 tipov, ako si usporiadať kozmetiku

Patríte ku kozmetickým nadšenkyniam a vaša zbierka produktov sa nebezpečne a nekontrolovane rozrástla? Alebo vaša kúpeľňa potrebuje upratať a vy premýšľate, ako všetky tie flakóniky, tubičky a tégliky čo najlepšie roztriediť a zorganizovať? Či tak alebo tak, máme pre vás 5 tipov, ako si kozmetiku pretriediť a prakticky (a zároveň štýlovo) usporiadať.

1. Vyhoďte staré produkty

Predtým, než si kozmetiku prehľadne vyskladáte, je dobrý nápad ju pretriediť. Vyhoďte vyschnuté špirály, make-upy, ktoré podozrivo zmenili farbu, aj krémy, ktoré už nevoňajú tak ako predtým. Získate tým veľa miesta navyše a zabránite tomu, že vám kozmetika po záruke podráždi pleť či oči. Ak narazíte na produkty, ktoré síce nie sú po exspirácii, ale nevyužívate ich, ponúknite ich kamarátkam alebo ich môžete skúsiť predať.

2. Recyklujte

Pri organizácii kozmetiky netreba vždy hneď nakúpiť veľa nových organizérov. Možno zistíte, že si vystačíte aj s tým, čo máte doma. Nájdite nepoužívané hrnčeky, sklenené dózy od sviečok či marmelád a umiestnite do nich štetce alebo napríklad ceruzky. Hodiť sa môžu aj rôzne krabičky či tubusy.

3. Priesvitné = praktické

Ak predsa len zistíte, že veci, ktoré máte doma, na uskladnenie vašej kozmetiky nestačia a vydáte sa na nákup organizérov, myslite pritom na praktickosť. Kovové či rôzne vzorované nádoby vyzerajú určite skvele, ale ak do nich umiestnite svoju zbierku lakov na nechty či rúže, budete pravdepodobne zakaždým dlho hľadať odtieň, ktorý práve potrebujete. V tomto prípade sú dobrou voľbou organizéry priehľadné – sklenené alebo plastové.

4. Šuplíkové organizéry

Máte v kúpeľni poličku alebo šuplíky? Využite ich! Kúpte si "šuplíkové" organizéry alebo dajte nový život nepoužívanému príborníku. Skvele poslúži na umiestnenie špirál, tieňov, rúžov ​​aj štetcov.

5. Na stenu

Ak máte v kúpeľni naozaj málo miesta, je potrebné využiť každú voľnú plochu. Niektoré produkty môžete umiestniť napríklad na stenu. Kúpte si poličky, alebo len pripevnite na stenu kvetináče, malé nádobky alebo vrecúška, do ktorých všetky kozmetické pomôcky naskladáte. Máte doma nejaké textilné organizéry na topánky navyše? Aj tie sa dajú využiť!