Nachádzate sa tu

6 dôvodov, prečo si zaobstarať plátennú tašku

Určite ste si ich už všimli – s plátennými taškami sa v poslednej dobe stretávame na každom kroku. Niet divu, že majú taký úspech. Na prvý pohľad sa totiž možno jedná len o štýlový a trendy doplnok ku takmer každému outfitu, na ten druhý však v plátenných taškách objavíte celý rad skrytých výhod, ktoré sú zaujímavejšie ako len otázka módy. A my sme ich pre vás našli hneď šesť.

1. Šetria prírodu

O tom, ako plastové tašky zaťažujú životné prostredie, ste už pravdepodobne čítali. Je preto namieste ich raz a navždy nahradiť ekologickejším variantom. A tým môžu byť práve tašky plátenné, ktoré sa dajú používať zas a znovu. Ak sa o ne budete dobre starať, vydržia vám dlhé roky. Aby totiž plátenná taška skutočne šetrila prírodu, je potrebné ju použiť aspoň 200 krát.

2. Šetria peniaze

Odkedy sú plastové tašky v obchodoch spoplatnené, jedná sa o veľmi jednoduchú matematiku. Áno, plátenná taška síce nie je tak lacná ako tá igelitová, ale keď si spočítate, koľko ich spotrebujete za týždeň či mesiac, pravdepodobne sa rýchle dostanete k tomu, že jednorazová investícia do plátennej tašky sa proste oplatí.

3. Sú univerzálne

Plátenné tašky zvládnu oveľa viac ako len bežný nákup. Využijete ich v lete na výlety k vode, zmestia sa do nich veci na cvičenie, unesú notebook a dajú sa nosiť aj do školy či do práce.

4. Sú praktické

Koľkokrát sa vám stalo, že sa vám na plastovej taške odtrhlo ucho alebo sa vám rovno roztrhla celá? Plátenné tašky sú oveľa pevnejšie a kvalitnejšie a ani ťažší nákup tak nie je problém.

5. Vyzerajú skvele

Módny diktát velí jasne – s igelitkou už nikoho neoslníte. Plátenné tašky sú oproti tomu hitom posledných rokov a vybrať si môžete z tisícky rôznych dizajnov. V súčasnej dobe môžete plátennou taškou aj vyjadriť svoje životné postoje, názory či náladu.

6. Sú pekným darčekom 

Či už premýšľate nad drobným darčekom pre kolegyňu alebo chcete na návštevu ku kamarátke priniesť niečo originálne, plátenná taška bude správnou voľbou.