Nachádzate sa tu

6 jednoduchých beauty predsavzatí na rok 2021

Všetci vieme, ako novoročné predsavzatia väčšinou dopadajú. Skúste sa tento rok vyhnúť tým, ktoré sú vopred odsúdené na neúspech, a dajte si realistické predsavzatia zo sveta krásy. Tu je pár tipov, ktoré zaberú len chvíľku, ale pleť aj vlasy vám za ne poďakujú.

1. Nikdy nezabudnite na odlíčenie

Únava je občas silnejšia ako chuť venovať sa pleti, ale skúste sa tento rok zamerať na naozaj dôkladné každodenné odličovanie a čistenie pokožky. A to aj prípade, že sa domov vrátite neskoro. Spánok si síce o pár minút skrátite, ale ráno bude vaša pleť v oveľa lepšej kondícii.

2. Pravidelné čistenie štetcov

Pri líčení skvele poslúžia, ale starostlivosť o ne väčšinou odkladáme na neskôr. Ak chceme, aby štetce dobre fungovali dobre aj naďalej, je potrebné ich pravidelne čistiť. Starostlivosť o ne nie je iba otázkou hygieny, ale predĺži aj ich životnosť a zlepší výkon. Vyhraďte si na to chvíľku aspoň raz za týždeň.

3. Ochrana proti slnku

Na dovolenku k moru si do kozmetickej taštičky pribalíme zásobu krémov s SPF faktorom automaticky, ale viete, že slnko na našu pleť pôsobí v podstate stále? Preto je vhodné používať produkty s ochranou proti slnečnému žiareniu celoročne. Skúste ich tento rok zaradiť do svojej kozmetickej rutiny.

4. Koniec spania s mokrými vlasmi

Je to vlastne podobné, ako s odličovaním, niekedy je únava silnejšia ako snaha o starostlivosť. Ak si však zvládnete v noci vlasy umyť a s mokrou šticou potom líhate do postele, rozhodne tým ich vzhľadu a zdraviu neprospievate. Mokré vlasy sú náchylné na lámanie a vlhký vankúš je skvelou živnou pôdou pre baktérie. Vždy tak radšej siahnite po féne, alebo nechajte umývanie až na ráno.

5. Chráňte vlasy pred teplom

Existuje veľké množstvo produktov na vlasy, nie je však nutné vlastniť všetky. Sprej chrániaci vlasy pred účinkami tepla by vám ale v kúpeľni nemal chýbať. Ak si totiž vlasy fénujete, kulmujete či žehlíte, vystavujete ich veľmi vysokým teplotám, ktoré pre ne rozhodne nie sú ideálne. Termo sprej vlasy ochráni a zamedzí ich poškodeniu.

6. Dostatočný prísun vody

Vypnutá a žiarivá pleť, lepší krvný obeh, štíhla línia, kto by tieto veci nechcel? A pritom stačí tak málo – piť dostatočné množstvo vody. Kúpte si pre tieto účely jednu zo štýlových fliaš na pitie, do ktorých si môžete vodu doplniť kedykoľvek a kdekoľvek, trebárs aj na cestách. S dodržiavaním pravidelného pitného režimu vám môže pomôcť aj mobilná aplikácia.