Nachádzate sa tu

6 profi tipov, vďaka ktorým rúž vydrží na perách dlhšie

Tento príbeh poznáme všetky – rúž si starostlivo nanesieme, užívame si zvodné pery, no ani nie za pár hodín už potrebujú upraviť. Rúž sa začne rozpíjať, nerovnomerne stierať, otláčať sa na zuby... Skrátka nevyzerá dobre. Buď sa môžeme zmieriť s tým, že si budeme pery každú chvíľu pretierať znova alebo si zaistíme dlhšiu výdrž rúžu vďaka nasledujúcim trikom od našej kozmetičky a vizážistky Lucie Vincenec. Každú party, schôdzku, ale aj bežný deň si tak užijete oveľa viac – bez obáv o vzhľad svojich pier.

1. Nepodceňujte prípravu

„Najdôležitejšie je, aby boli pery v dobrej kondícii," hovorí Lucie Vincenec, vizážistka a školiteľka značky ALCINA. Šupinaté a suché pery nepredstavujú ideálne podmienky na to, aby na sebe farbu udržali. Preto je potrebné ich na nanesenie rúžu pripraviť a zbaviť ich odumretých buniek. Najlepšie na to poslúži peeling na pery (napr. Lip Scrub Raspberry). „Ak ho doma nemáte, vystačíte si aj s mäkkou kefkou na zuby, ktorou pery opatrne vymasírujte," dodáva Lucie.

2. Hydratujte

Ďalším dôležitým krokom je hydratácia. Naneste na pery balzam alebo krém určený priamo na pery a nechajte ho pred nanesením rúžu dostatočne vsiaknuť a pôsobiť.

Tip kozmetičky: Ak máte čas, môžete perám dopriať aj masku v podobe silnej vrstvy krému. Ak krém na pery nemáte, funguje aj vazelína.

3. Použite korektor

Pokiaľ chcete čo najefektívnejšie zabrániť rozmazávaniu rúžu, naneste okolo vonkajších okrajov pier korektor. Použite na to štetec, aby bola aplikácia čo najpresnejšie, a zapudrujte. Tým, že sa farba nebude rozpíjať, sa automaticky predĺži jej výdrž na perách.

Tip: Namiesto korektora môžete vonkajšie kontúry vykresliť Nude Linerom.

4. Nezabudnite na kontúrku

Vyberte si kontúrovaciu ceruzku v odtieni čo najpodobnejšom odtieňu rúžu. Farebnou ceruzkou najprv obkreslite pery a následne ich pomocou ceruzky kompletne vyplňte. Ak sa začne rúž z pier pomaly stierať, nebude to vďaka tomu vidieť.

5. Nanášajte štetcom

Dôležitú úlohu hrá aj samotná technika nanášania rúžu. Ideálne je na aplikáciu použiť štetec na to určený. Ľahšie ním totiž farbu do pier zapracujete a nanášanie bude presnejšie.

6. Zapudrujte

Trik na záver je transparentný púder. Ten zachytí prebytočnú farbu a predĺži aj výdrž – podobne ako to robí v prípade make-upu. Naneste ho štetcom na celé pery. Ak máte pery veľmi suché, tento krok radšej vynechajte, mohli by ste ich vysušiť ešte viac. „Tento trik využívajte skôr v situáciách, kedy vám na výdrži rúžu naozaj záleží, na každý deň sa však príliš nehodí," upozorňuje Lucka Vincenec.