Nachádzate sa tu

Ako mať lesklé vlasy aj v zime?

S príchodom zimného obdobia prichádza aj čas extrémnych teplotných rozdielov a zvýšeného výskytu smogu. A samozrejme nosenie pokrývok hlavy. To sú príčiny toho, prečo naše vlasy v zime vyzerajú matne, strácajú pružnosť a štiepia sa. Možno patríte k tým, ktorí si myslia, že to k zime jednoducho patrí a musí sa to nejako prežiť. Pritom stačí málo a aj vám môže spod čiapky vykúkať svieža a lesklá hriva.

Siahnite po zimnom šampóne

Aby boli vlasy zdravé, potrebujú byť čisté, mať dostatok výživy a hydratácie. Vlasy teda umývajte tak často, ako potrebujete. Vplyvom zvýšeného znečistenia ovzdušia v zimnom období na vlasoch lipne oveľa viac nečistôt ako inokedy, a tak ani každodenné umývanie nie je na škodu. Osobitnú pozornosť venujte výberu správneho šampónu. Váš zimný šampón by mal vlasy dôkladne vyživovať a zároveň hydratovať. Šampón nechajte pôsobiť o niečo dlhšie ako ste zvyknutí, aby mohli účinné látky preniknúť hlboko do vlasu. Tipom na zimnú starostlivosť o vlasy je Kašmírový šampón, ktorý obsahuje vzácne výťažky z kašmíru, vlasy šetrne čistí, dodáva im lesk a pružnosť a redukuje statický náboj. Ideálne je používať ho spolu s Kašmírovým balzamom, ktorý oslní luxusnou vôňou a vlasy krásne ošetrí. Ak balzam nepoužívate, zaraďte ho do svojej výbavy aspoň v zime. Uzatvára povrch vlasu a tie sa potom menej lámu, sú príjemne hebké na dotyk a dobre sa rozčesávajú.

Pre lesk a zdravie vlasov

Ak hľadáte komplexný rad zimnej starostlivosť o vlasy, jednoduché riešenie ponúka ALCINA v podobe ucelenej luxusnej rady Royal s výťažkami z perál a kašmíru. Kašmír zvyšuje pružnosť a regeneruje poškodenú štruktúru vlasov, zatiaľ čo extrakt zo sladkovodných perál prináša brilantný lesk. Rad obsahuje štyri prípravky - šampón, balzam, kúru a sérum - tie na seba nadväzujú a navzájom sa doplňujú. Regenerujú a ošetrujú narušené a dlhé vlasy, bez toho aby ich zaťažovali.

Nezabudnite vlasy chrániť

Naučte sa v zime používať aj bezoplachové prípravky, ktoré na vlase vytvoria ochranný film. Olejový elixír Nutri Shine s luxusnými výživnými olejmi dodá suchým a matným vlasom lesk. Vďaka arganovému oleju sú vlasy zdravé a hebké. Ľahká receptúra ​​prípravku vlasy nezaťažuje a súčasne redukuje elektrostatický náboj. Navyše okolo vašej hlavy rozvinie príjemnú vôňu.