Nachádzate sa tu

Ako oddialiť starnutie pleti?

Starnutie pleti sa obvykle viditeľne prejavuje od 30. roku, ale prvé procesy prebiehajú skôr, už okolo 25. roku. Začína klesať produkcia kolagénu a elastínu, koža horšie hospodári s vodou a bunky sa obnovujú stále pomalšie, čo vedie k horšej regenerácii pokožky. Čo môžeme pre svoju pleť urobiť, aby sme tieto procesy čo najviac oddialili?

Stavte na správne zloženie

Pri výbere ideálnej starostlivosti na ochranu pleti proti predčasnému starnutiu hľadajte v produktoch tie správne účinné látky. Chýbať by medzi nimi nemal kremík. Ten sa síce v ľudskom tele objavuje iba v stopovom množstve, ale jeho úloha je nenahraditeľná. Je dôležitý napríklad pri výstavbe kostí, zubov, vlasov či nechtov. V pleti sa podieľa na tvorbe kolagénu a podporuje tak pevnosť a pružnosť spojivového tkaniva. S rastúcim vekom však jeho množstvo v pokožke stále klesá a je potrebné ho dopĺňať a čeliť tak ďalšiemu poklesu kremíka.

Hit menom biotechnologická pavučina

Kremík nájdete napríklad v novom Pre-Aging kréme od ALCINA, ktorý pomáha odďaľovať starnutie pleti aj za pomoci ďalšej účinnej látky – biotechnologickej pavučiny. Táto moderná ingrediencia v oblasti starostlivosti o pleť sa ako ochranný priedušný film jemne rozprestrie po pokožke. Pavúčí hodváb vytvára bariéru pred potenciálne škodlivými malými molekulami, mikroorganizmami alebo dráždivými látkami a podporuje tak funkciu prirodzenej ochrany kože. Zároveň sa biotechnologická pavučina stará o to, aby ďalšie účinné látky zostali v pokožke dlhšie a mohli tak lepšie pôsobiť. Vyrobená je synteticky, takže sa jedná o čisto veganskú kozmetickú zložku.

Funkčné vďaka galeniku

Spolu s obsiahnutým kremíkom a biotechnologickou pavučinou hrá v kréme podstatnú úlohu aj galenikum. Zaisťuje, že sa aktívna látka dostane na to správne miesto, kde bude pôsobiť čo najefektívnejšie. Z toho dôvodu nájdeme v kozmetických prípravkoch vedľa samotných účinných látok pomocné látky ako oleje, lipidy alebo mastné kyseliny. Práve ich vzájomnou kombináciou a presne odmeraným množstvom dochádza k maximálnemu efektu pre pleť.

Hodí sa pre mňa Pre-Aging krém?

Ak je správne používaný, hodí sa Pre-Aging krém takmer pre každý typ pleti. Samostatne je ideálny pre mierne mastnú, zmiešanú alebo mierne suchú pleť, a to aj v prípade, že je pleť citlivá. Ak máte pleť suchú, môžete pod krém použiť gél, sérum, alebo naniesť výdatnejší krém cez Pre-Aging.

Prečítajte si tiež:

Dokonalá pleť v piatich krokoch