Nachádzate sa tu

Ako sa o vlasy a pleť starať počas horúcich dní?

Je horúce leto a my zo všetkých strán počúvame rady ohľadom dostatočného prísunu tekutín. V tropických dňoch znesie naše telo vody viac a ocení ju aj naša pokožka, ktorá bude vďaka dodržiavaniu pitného režimu hydratovaná a vypnutá. Zabúdať by sme nemali ani na ochranu pred slnečným žiarením. SPF faktor neponúka len opaľovacie krémy, hľadať ho môžete aj v pleťových krémoch či sérach. Čo ďalšie môžeme spraviť v teplom období roka pre svoju pleť a vlasy?

Ľahká starostlivosť

Na rozdiel od zimy, kedy naša pleť ocení hutné a mastnejšie krémy, môžeme v lete prejsť na ľahšiu starostlivosť. Hodia sa predovšetkým hydratačné krémy alebo jemnejšie gély. Správnou voľbou sú aj produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej, ktoré uhasia smäd pokožky, a pritom nezanechajú na pleti nepríjemný lepivý film. Pleť kyselinu hyalurónovú ocení aj preto, že jej prirodzená produkcia s vekom klesá, čo má za následok rýchlejšie vysychanie pleti a vznik vrások.

Tip: Hyaluron Pleťový alebo Očný gél dajte cez leto do chladničky. Poskytnú vám tak príjemné osvieženie a uľavia unavenej či opuchnutej oblasti očí.

Upokojte pleť

Po pobyte na slnku nám naša pleť za väčšiu porciu pozornosti poďakuje. Raz týždenne ocení napríklad masku, ktorá pleť upokojí a posilní cievy (napr. Ukľudňujúca maska). Podobný účinok majú aj produkty s aloe vera.

Letná vzpruha

Máte pocit, že je vaša pleť trochu zošednutá? Skúste ju povzbudiť peelingom, ktorý odstráni odumreté bunky, pokožku krásne rozžiari a tá zostane príjemne hladká. V lete nezabúdajte ani na dostatok krému, pretože každé kúpanie či sprchovanie pokožku vysušuje. Ak by ste radi nachytali trochu bronzu, ale "piecť" sa na slniečku nie je nič pre vás, vyskúšajte samoopaľovací krém. Dodá vašej pleti zdravý a opálený vzhľad, ale bez rizík spojených so opaľovaním.

SOS make-up tipy na leto

Pleť

O make-upu v horúcich dňoch platí, že menej je viac. Suchá pokožka namiesto neho ocení tónovací krém. Ak sa bez make-upu nezaobídete, siahnite v lete po ľahkých textúrach s SPF faktorom. V prípade mastnej pleti potom nezabudnite make-up dostatočne zapudrovať. Na záver pridajte trochu bronzeru pre prirodzene rozžiarený výsledok.

Oči

Jedným z rizík používania očných tieňov v lete je ich nepekné zliatie v záhybe očného viečka. Vezmite si preto v lete na pomoc podkladovú bázu pod očné tiene, ktorá ich výdrž predĺži a líčenie bude vyzerať ešte o niečo lepšie.

Pery

V lete sa oplatí staviť na dlhotrvajúci rúž, ktorému môžete vo výdrži ešte pomôcť tak, že pery pred nanesením poprášite púdrom. Pri dlhšom pobyte na slnku vám však predovšetkým citlivé pery budú vďačné za balzam na pery s SPF ochranou proti UV žiareniu. Ten môžete aplikovať aj pod rúž.

Starostlivosť o vlasy

Slnko, chlór a slaná voda – to sú letní nepriatelia vlasov. Je preto vhodné venovať vlasom dostatočnú starostlivosť už pred odchodom na dovolenku. Vyčerpá ich tak totiž o niečo menej. Šampóny s obsahom kyseliny hyalurónovej dodajú potrebnú hydratáciu, radosť im urobí aj starostlivosť s arganovým či hroznovým olejom, ktorá vyhladí štruktúru vlasov a dodá lesk. Unavené končeky ocenia rozmaznávanie vlasovým olejom. Ak si neviete predstaviť styling bez fénu či žehličky, nezabudnite vlasy vopred chrániť ochranným sprejom. Ideálne však je týchto pomocníkov počas horúcich dní vynechať úplne.

Prečítajte si tiež:

Krásna vďaka vode