Nachádzate sa tu

Ako sa účinne starať o suché pery?

Koža na perách je tenká len 2 milimetre a jej štruktúra sa od ostatných častí tváre, kde je koža oveľa hrubšia, líši. Má menej bunkových vrstiev a tiež jej chýbajú mazové a potné žľazy. Sama tak nedokáže vytvárať prirodzenú ochrannú vrstvu a chrániť sa pred vonkajšími vplyvmi, ako je prílišný chlad, slnečné žiarenie alebo vietor. A práve to je dôvodom, prečo sú naše pery často suché, drsné či popraskané a potrebujú našu pozornosť a starostlivosť. Stretávate sa s týmito problémami tiež? Poradíme vám, ako sa o pery správne starať.

Olizovať a obhrýzať zakázané

Ide o veľmi časté zlozvyky, ktoré majú mnohí z nás. Perám však veľmi škodia. Tým prvým je olizovanie pier – najčastejšie vo chvíľach, kedy cítime, že sú suché. Automaticky a nevedomky si tak pery oblizneme. To však nie je dobre, intenzitu a rýchlosť vysychania to len podporí. Radšej majte vždy po ruke balzam na pery, ktorým problém suchých pier vyriešite. Pozor si dajte aj na nervózne obhrýzanie kožičky na perách. Ak sú suché, môže to viesť až k ich poraneniu, v krajných prípadoch aj k zápalom.

Nasaďte intenzívnu starostlivosť

Ako suché pery premeniť na pery na vybozkávanie? Potešte ich raz či dvakrát týždenne špeciálnym domácim ošetrením, v ktorom nebude chýbať peeling a masáž.

Krok 1: Jemný peeling

Svoj rituál pre krásne pery začnite jemným peelingom a odstráňte odumretú kožu. Skvele vám poslúži napríklad Lip Scrub ALCINA s príjemnou malinovou vôňou. Stačí ho prstami alebo čistým štetcom naniesť na pery a končekmi prostredníka a prstenníka 2 minúty jemne masírovať. Potom ho jednoducho odstráňte vatovým tampónom.

Tip: Žiadny peeling po ruke nemáte? Nevadí, ľahko si ho doma vytvoríte z cukru (napríklad trstinového) a olivového oleja. Zrniečka však môžu byť v tomto prípade trochu hrubé, a tak sa tento domáci peeling príliš nehodí pre majiteľov citlivých pier.

Krok 2: Výživa & masáž

Teraz sú vaše pery pripravené na poriadnu dávku výživy. Naneste na ne väčšie množstvo balzamu či oleja na pery a nezabudnite ani na kontúru. Teraz si doprajte päťminútový relax a nechajte prípravok pôsobiť. Dajte si však pozor, aby ste si počas tejto chvíle pery nevedomky neolizovali.

Po uplynutí danej doby prichádza na rad masáž. Zapojte do nej prostredníky a začnite masírovať hornú peru. Prstami krúživými pohybmi postupujte od kútikov smerom k stredu pier. Následne prejdite jemným pohybom späť ku kútikom a pohyb štyrikrát zopakujte. Potom rovnakým spôsobom namasírujte aj spodnú peru.

Teraz vám už nič nebráni v tom pery použiť na úsmevy či pusy. Prekonáte rekord thajského páru, ktorý sa vydržal bozkávať 58 hodín, 35 minút a 58 sekúnd?