Nachádzate sa tu

Ako si poradiť s rozštiepenými končekmi?

Nepriaznivé počasie, nevhodné produkty, časté fénovanie a žehlenie, spôsob, ako sa o vlasy po umytí staráme, ale aj vek – to všetko môže mať za následok rozštiepené končeky. Najnáchylnejšie sú vlasy suché, krehké a dlhé. Ak sa vlasom nedostáva dostatočná hydratácia a výživa, vlasová kutikula prestáva plniť svoju ochrannú funkciu a vlasové vlákno sa môže poškodiť. S rozštiepenými končekmi si najlepšie poradia kadernícke nožnice, ale vyhnúť sa im môžeme vďaka prevencii.

Ako predchádzať rozstrapkaným končekom?

Češte vlasy šetrne

Aj niečo tak bežné, ​​ako je česanie vlasov, môže napomáhať štiepeniu končekov. A to v prípade, že vlasy češete príliš agresívne. Zvoľte teda šetrný hrebeň či kefu a začnite s prečesávaním od končekov. Postupujte vyššie a vyššie a až na záver vlasy prečešte po celej dĺžke.

Balzam po každom umývaní

Ak vlasom pri každom umývaní doprajete starostlivosť v podobe balzamu, budú jasať. Uzatvára totiž kutikulu, vyhladí štruktúru vlasov a tie sú menej namáhané. Vlasy sa vám odmenia leskom a zvýšenou odolnosťou.

Maskujte

Aspoň raz týždenne svoje vlasy rozmaznávajte pomocou masky či kúry. Tento rituál vďaka obsiahnutým účinným látkam zabezpečí, že vlasy budú menej náchylné na poškodenie a lámanie.

Pozor na horúci vzduch

Fénovanie, kulmovanie a žehlenie je pre mnohých z nás dennou rutinou. Bohužiaľ, horúci vzduch je zároveň jednou z hlavných príčin štiepenia končekov, pretože spôsobuje narušenie prirodzenej rovnováhy vlhkosti vo vlasu. Riešením je obmedziť používanie týchto stylingových pomocníkov, zapínať tieto prístroje iba na nižšiu teplotu a nikdy nezabudnúť vlasy pred ich použitím chrániť. Poobzerajte sa po produktoch s anti-heat faktorom, ktoré vlasom poskytnú potrebnú ochranu.

Tip: Doprajte vlasom extra porciu starostlivosti s fluidom na vlasové končeky. Vďaka vysokej koncentrácii účinných látok okamžite regeneruje, posilňuje a užijete si s ním aj hodvábny lesk, ktorý vo vlasoch vydrží celý deň.

Ďalšie tipy:

1. Končeky si nechávajte pravidelne zastrihávať.

2. Po sprchovaní vlasy netrite uterákom, ale vodu do neho jemne vsajte.

3. Vlasy občas zopnite, aby sa netreli o oblečenie na ramenách.

4. Nezväzujte vlasy gumičkou stále na rovnakom mieste.

5. Používajte šetrné gumičky (napríklad bez kovových spojov).

6. Vlasy nefarbite doma, zverte farbenie odborníkovi.

7. Pred fénovaním, kulmovaním či narovnávaním použite prípravky na ochranu pred teplom.

9. Používajte kefy z prírodných materiálov.

Ak sa budete riadiť radami, ako predchádzať poškodeniu vlasových končekov, bude aj pre vaše vlasy platiť heslo: koniec dobrý, všetko dobré!