Nachádzate sa tu

Ako zväčšiť objem jemných vlasov?

Veľa žien je nespokojných so svojimi vlasmi a mnohé z nich sa sťažujú na nedostatočný objem. Základom riešenia tohto problému je správny strih. Pokiaľ ho však nepodporíte patričnou starostlivosťou, ani ten vám k dlhodobej spokojnosti nepomôže. Pri jemných vlasoch je obzvlášť dôležitá správna voľba šampónu, pretože práve jemné vlasy strácajú objem veľmi rýchlo. Na etiketách prípravkov hľadajte látky, ktoré vlasy vyživia. Vhodné sú napríklad keratín alebo ceramid, ktoré vlas obalia a "našuchoria". Bez správnej starostlivosti vlasom naopak hrozí, že budú ako bez života a budú sa lámať.

Push-up efekt pri korienkoch

Jemným vlasom pri zväčšení objemu pomôže správna technika fénovania a vhodné stylingové prípravky. „Pred fénovaním do vlasov vtlačte stylingový krém, ktorý vlasy krásne nadvihne. Potom ich s predklonenou hlavou vyfénujte. Keď budú vlasy takmer suché, vezmite si na pomoc okrúhlu kefu. Pokiaľ chcete nadvihnúť časti pri korienkoch, "vyťahujte" pomocou hrebeňa či guľatej kefy vlasy od korienkov smerom nahor a teplý vzduch nasmerujte priamo na ne. Na záver, keď sú vlasy suché, prefúknite ich ešte studeným vzduchom, aby ste objem zafixovali. Dôležité je vlasy nefénovať proti smeru rastu, ich štruktúra by tak zhrubla a stratili by lesk. Tiež dajte pozor, aby ste vlasy vyfénovali úplne do sucha, inak by účes spadol. Najdôležitejší je však dobrý strih“, hovorí Robert Mrosek, kadernícky ambasádor značky ALCINA. Pre jemné vlasy je ideálne mikádo strihané po bradu. Neodporúčajú sa naopak výrazne zostrihané vlasy. Dlhým vlasom dodá pohyb veľmi jemné zostrihanie.

Tip 1: Mikádo vo výraznej farbe

Mikádo v dĺžke po bradu, šikmá ofina, rovný strih a podstrihnutie v zátylku – tento účes zaistí vo vlasoch perfektný objem. Na dosiahnutie jasnej, ľadovej blond boli použité prípravky Ice-Blond, ktoré redukujú nechcené žlté odtiene a zároveň sa o jemné vlasy starajú. Pre lepšiu štruktúru a uhladenie neposlušných prameňov môžete použiť stylingový gél alebo vosk, ktorý vlasy nezaťažuje.

Tip 2: Kúzelné lesklé vlny

Dlhé vlasy môžu často pôsobiť matne, unavene a poškodene. Vlasy modelky boli celkovo skrátené kvôli poškodeným končekom a jemne zostrihané v prednej časti pre väčší objem. Takmer nepoznateľné zostrihanie v dĺžkach prepožičalo účesu pohyb. Ošetrujúce tónovanie v gaštanovom odtieni dodalo úžasný lesk. V dôsledku farbenia sa trochu narušila vrchná vrstva vlasu, čo spôsobilo, že vlasy sú hrubšie. Natočenie vlasov kulmou do rôznych smerov vytvorí prirodzený efekt – nezabudnite predtým použiť ochranu pred teplom.

Nezabudnite na opatrné vysúšanie a ochranu pred teplom

Vlasy sa snažte fénovať na najnižší teplotný stupeň a kulmujte ich až vtedy, keď sú úplne suché. Predtým vždy použite ochranu proti horúcemu vzduchu.

Lesk: Ošetrujúce spreje, ktoré sa nevymývajú, dokážu štruktúru vlasov vyhladiť a dodať im lesk. Pre viac dynamiky vo vlasoch, napríklad v prípade vĺn, použite objemový sprej, ktorý vlasy nezlepí. Stačí ho nastriekať do dĺžok a zapracovať. Vlasy češte kefami s prírodnými štetinami, ktoré sú k vlasom obzvlášť šetrné. Na záver dosušte cez veľkú okrúhlu kefu.

Záverečná úprava: Dajte si pozor na príliš veľké vrstvy vosku a gélu – kvôli nim môžu vlasy vyzerať mastne. Radšej buďte s dávkovaním opatrní. Vlasové spreje na vlasy striekajte odspodu nahor, jednotlivé pramene to krásne nadvihne.

Podpora: Púder pre objem vlasov pomôže účes okamžite nadvihnúť. Dá sa použiť do vlhkých i suchých vlasov, takže je vhodný aj medzi jednotlivými umytiami. Rýchlo dodá vlasom pevnosť a silu. Stačí ich rozdeliť na cestičky, posypať púdrom a jemne prstami vmasírovať. A objem je na svete!

Pomoc pre rýchlo sa mastiace vlasy

Pokiaľ chcete regulovať redukciu mazu, neumývajte si vlasy každý deň – aj keď je to niekedy ťažké. Používajte ľahkú starostlivosť, ako sú napríklad špeciálne šampóny na mastné odrasty, ktoré čistia jemne a dôkladne. Ošetrujúce balzamy potom používajte len do dĺžok vlasov. Snažte sa prstami vlasy počas dňa príliš neprečesávať, tým totiž roznesiete maz od pokožky hlavy do dĺžok, vlasy tak rýchlejšie "pramienkujú" a vyzerajú mastne.