Nachádzate sa tu

Aktuálny trend: Vyskúšajte žiarivé líčenie!

Túto zimu ponúkajú trendy v líčení veľký priestor na kreativitu. Do centra pozornosti sa dostávajú prirodzené, ale aj extravagantné looky, v ktorých hrá hlavnú rolu oslnivý lesk. Dôkazom sú aj prehliadkové móla, kde sa kládol veľký dôraz na líčenie očí a modelky zdobili očné linky v mnohých podobách. Ďalším neprehliadnuteľným trendom sa potom stal aj prirodzene vyzerajúci make-up a výrazná lícenka.

A potvrdzuje to aj Frauke Albrecht, medzinárodná školiteľka pre dekoratívnu kozmetiku ALCINA: „Prirodzene vyzerajúca pleť odzrkadľuje ducha doby. Žiadna žena dnes netúži po líčení, ktoré vyzerá ako maska. Prirodzený vzhľad pritom neznamená make-up úplne vynechať, ale podčiarknuť prirodzenú krásu. Tento look dosiahneme pomocou CC krému alebo make-upu s ľahkou textúrou a jemnou krycou schopnosťou. Rada tieto prípravky zo sortimentu ALCINA dopĺňam trblietavými očnými linkami a tieňmi v odtieňoch gold a sand, ktoré sa dajú tiež použiť ako rozjasňovač pod obočie, na lícne kosti alebo nad srdiečko pier. Docielime tak skvelú farebnú harmóniu s decentným leskom. Tohtoročnú zimu teda razím heslo "Keep it simple"."

Ako prirodzený, ale očarujúci glam look vykúzliť? Pozrite sa na návod krok za krokom.

 

Základom je prirodzená a matná pleť

Začneme líčením pleti. Predtým, ako nanesiete make-up, aplikujte podkladovú bázu, ktorá pleť zmatní a vyhladí. Našim tipom je ALCINA Wake-up Primer s chladivým účinkom a hydratačnými zložkami. Teraz si pripravte štetec a môžete sa pustiť do nanášania make-upu. Nezabudnite ho dobre rozotrieť aj v oblasti brady a krku. Pridať môžete korektor na zakrytie kruhov pod očami.

Dokonalé obočie

Obočie rámuje tvár a utvára celkový dojem, tak mu nezabudnite venovať pozornosť. Túto zimu je v kurze obočie plné, avšak prirodzené. Optickú plnosť dosiahnete pomocou jemných a krátkych čiar vedených ceruzkou v miestach, kde chĺpky chýbajú. Potom dodajte obočiu tvar pomocou špirály Brow Mascara, ktorú nanášajte v smere rastu obočia – predná časť by mala smerovať mierne nahor, zadná časť potom mierne nadol. Prípravok má jemne tónovanú krémovo-gélovú textúru, ktorá chĺpky zafixuje a nerozmazáva sa. Výsledkom je definované, plné a husté obočie.

Rozžiarený pohľad

Hnedá patrí k najžiadanejším farbám očných tieňov a teraz je sprevádzaná trendom metalických a trblietavých finišov. Zlaté a bronzové tóny očiam pristanú a pôsobia elegantne a štýlovo. Naším tipom sú roztierateľné tekuté linky Glam Eyeliner, ktoré je možné aplikovať ako klasické očné linky pozdĺž línie oka, alebo rozotrieť do podoby očných tieňov. Pozornosť upútajú v odtieni gold, aj v o niečo decentnejšom tóne greybrown. Naniesť ich môžete dokonca aj v kombinácii, kedy na celé viečko rozotrite šedo-hnedý odtieň a pozdĺž mihalníc potom vykreslíte úzku zlatú linku.

Dymové tiene, alebo "smudgy look"?

Čo sa týka očí, dymové líčenie je stále najobľúbenejšia technika. Aktuálne sa môžeme stretnúť predovšetkým so „smokey glam look“, kedy je dymové líčenie doplnené o intenzívnejší lesk a ligot. K aktuálnym hitom patrí aj takzvaný “smudgy look”, líčenie s trblietavým finišom, ktoré pôsobí trochu rozmazaným dojmom. Tento vzhľad jednoducho docielite očnými tieňmi v ceruzke Satin Eyeshadow Pen. Majú krémovú a jemnú textúru a ľahko ich prstami alebo štetcom rozotriete. Ideálny je na tieto účely odtieň caviar, doplniť ho môžete ešte kajalovou čiernou ceruzkou rámujúcou oko a čiernou špirálou.

Lícenka ako hit sezóny

Farbou na líčka nemusíte túto sezónu šetriť. Ako sme mohli vidieť na prehliadkach módnych návrhárov, lícenka môže byť jasne vidieť na „jabĺčkach“ líc aj na lícnych kostiach a spánkoch. Na nanášanie môžete zvoliť hustý štetec.

Beauty tip: Veľmi prirodzený vzhľad dokáže vykúzliť ALCINA Sun Kiss Powder. Pri aplikácii štetcom vykreslite tvar čísla 3: začnite na spánkoch, presuňte sa smerom dole k lícnym kostiam a ťah zakončite na brade.

Alternatívou môže byť rúž a lícenka v jednom Lips & Cheeks Designer. Tento produkt umožňuje skutočne veľmi jednoduchú aplikáciu. Stačí naniesť niekoľko tenkých liniek na lícne kosti a jemne rozotrieť.

Beauty tip: Pleť vopred nepudrujte a zafixujte ju až po nanesení lícenky pomocou transparentného púdru. Skvele poslúži napríklad Luxury Loose Powder.

Vyskúšajte ombré pery

Klasika v podobe červených pier nesmie chýbať ani v zimnej sezóne 2021/2022, ktorú svojim glam lookom dokonale rozžiari. Stále obľúbené sú aj hnedé a nude tóny. Pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť, aký variant zvoliť, vyskúšajte na perách ombré efekt. Môžete použiť napríklad ceruzky Lips & Cheeks Designer, ktoré sú v predaji v červenom aj hnedom odtieni a vynikajú zamatovo matným finišom a ľahkým nanášaním. Jemný farebný prechod docielite, keď nanesiete hnedú farbu na vonkajší okraj a vnútro vyplníte červeným tónom. Dosiahnete tak aj plnší vzhľad pier. V zime oceníte aj vyživujúcu textúru ceruziek s panthenolom, ktorá zabráni popraskaniu pier.

Rozjasnite svoj look

Rozjasňovač dokáže na tvári malé zázraky. Ale len keď ho nenesiete na správne miesta. Žiadny doma nemáte? Nič sa nedeje, nahradiť ho môžete aj inými produktami, napríklad očnými tieňmi v zlatom či champagne tóne.

Tieto tipy zaručia dokonalý výsledok:

  • Líca rozžiarite, keď nanesiete rozjasňovač na hornú časť lícnych kostí a prstami alebo štetcom ho zapracujte.
  • Rozjasňovač je možné naniesť i do vnútorného kútika oka, čím sa pohľad otvorí a rozžiari.
  • Opticky pohľad otvorí aj nanesenie rozjasňovača pod obočie.
  • Plnšie pery potom vykúzlite tak, keď nanesiete rozjasňovač nad srdiečko pier a nad ich hornú kontúru.