Nachádzate sa tu

CC krém: o čo sa jedná a prečo by sa vám mohol hodiť?

Túžba po prirodzenom looku, blížiace sa leto, hľadanie zmeny – dôvodov, prečo sa dívame po najrôznejších alternatívach klasického make-upu, je veľa. Obľúbeným variantom sú CC krémy. Čo sa pod touto skratkou skrýva a prečo by mohli vyhovovať aj vám?

Čo je CC krém?

CC krém je vlastne označenie tónovacieho krému, ktorý v sebe spája vlastnosti denného krému a make-upu. Skratka CC znamená "Color Correcting", čo odkazuje k vlastnostiam tohto pomocníka, teda zjednotenie a vyhladenie pleti a prispôsobenie sa jej tónu. Na rozdiel od BB krému má väčšinou ľahšiu textúru, ale stále pritom zaručuje jemné krytie.

Kedy a ako CC krém používať?

CC krémy sú ideálnou voľbou pre ženy akéhokoľvek veku, ktoré túžia po čo najprirodzenejšom vzhľade pleti. Tieto prípravky pleť opticky vylepšia, ale nie sú vidieť a zostávajú nenápadné. Perfektne s nimi vykúzlite trendový "no make-up" look, kedy tvár síce vyzerá, ako by bola bez líčidiel, ale v skutočnosti si pár šikovnými trikmi vypomôžeme. CC krémy sú výbornými spoločníkmi aj na leto, kedy chceme napríklad len zľahka podčiarknuť opálenú pokožku.

Čarovný CC Cream ALCINA

Svoj CC krém má teraz v repertoári aj ALCINA. A Magical Transformation CC Cream, ako už napovedá samotný názov, vie doslova čarovať. Na pleti totiž po nanesení behom okamihu zmení svoju textúru a začne uvoľňovať mikropigmenty, ktoré naštartujú jemné tónovanie a krém sa tak perfektne prispôsobí každému tónu pleti. Pokožka je ihneď vyhladená, získava rovnomerný vzhľad a vyzerá sviežo a prirodzene. CC Cream sa o ňu navyše po celú dobu nosenia stará. Obsiahnutá kyselina hyalurónová, panthenol a vitamín E totiž zaisťujú hydratačný efekt a na normálnu pokožku možno CC Cream používať ako samostatnú dennú starostlivosť. V prípade, že je vaša pleť suchšia alebo zrelšia, odporúčame použiť podklad v podobe krému či séra. Nemusíte mať obavy z toho, či si CC Cream s vašim obľúbeným krémom sadne, dá sa bez problémov kombinovať s akýmkoľvek prípravkom.