Nachádzate sa tu

Dokonalá pleť v piatich krokoch

Pre nečistoty, začervenanie alebo malé vrásky nevyzerá naša pleť vždy tak skvele ako by sme si priali. So správnou technikou aplikácie make-upu však tieto malé nedostatky rýchlo a spoľahlivo zakryjete. Ako na to?

1. Výber správneho make-upu

Najskôr sa rozhodnite, aké krytie od svojho make-upu očakávate. Má byť vaša pleť len ľahko tónovaná, pôsobiť sviežo a prirodzene, bez toho aby ste vyzerali príliš nalíčene? Potom je tým správnym produktom tónovací krém. Prajete si hodvábne matný look, ktorý pleť zbytočne nevysuší? Zvoľte matný make-up s ľahkou krycou schopnosťou. Mala by vaša pleť vyzerať hladšie, čerstvejšie a bez vrások? V tom prípade sa vám bude hodiť make-up s liftingovým efektom a stredným krytím. 

A ak potrebujete schovať pigmentové škvrny, alebo trpíte na začervenanie či nečistoty, rozhodnite sa pre make-up s vysokou krycou schopnosťou.

2. Nájdite ten správny farebný odtieň

Správny make-up by mal byť maximálne o jeden tón svetlejší alebo tmavší ako odtieň vašej pleti. Najlepšie otestujete odtieň pod bradou. Ak sa nemôžete pri výbere rozhodnúť, radšej voľte svetlejší tón, pôsobí totiž mladistvejšie.

3. Správna príprava zaistí perfektný výsledok

Bezchybný finiš sa podarí len ak je pleť dobre pripravená. Preto ju pred nanesením make-upu čistite a ošetrujte. Začnite na tvári, potom prejdite aj ku krku a dekoltu. Následne naneste navlhčeným tampónom tonikum. Nakoniec použite na oblasť okolo očí očný krém a na tvár, krk a dekolt naneste svoj bežný krém. Hotovo!

4. Nanášanie make-upu

Naneste make-up, ktorý ste si vybrali v kroku č. 1 a 2 v menšom množstve rovnomerne na tvár. Začnite uprostred čela a prepracujte sa až ku brade. Vždy make-up rozotierajte od stredu do bokov. Podľa toho, aký krycí efekt chcete dosiahnuť, môžete voliť rôzne techniky. Pre ľahký efekt naneste make-up prstami, no dajte pozor, aby nezostali žiadne viditeľné linky. Sa štetcom na make-up docielite precízne nanesenie a rovnomerný výsledok. Vysoký krycí efekt dosiahnete použitím hubky. Opakovaným nanášaním znásobíte krycí efekt prípravku. Ak túžite po jemnom prechode, rozotrite make-up až ku krku. Očné partie rozžiarite presvetľujúcimi korektorom. Začnite vo vnútornom kútiku a votrite korektor jemne končekmi prstov do okolia očí a na bok nosa v úrovni očí. Je dôležité pracovať so svetlým tónom, aby ste zosvetlili tiene pod očami a tým ich opticky zväčšili. Vaše oči potom budú pôsobiť prebudenejšie.

5. Zafixujte a zmatujte svoj make-up

Na záver použite matujúci púder. Ak chcete, aby bol výsledok prirodzený, nanášajte ho štetcom na púder, pre intenzívne matovanie použite hubku. Svoj vzhľad potom môžete rozžiariť pomocou bronzeru, alebo Sun Kiss Powderu, ktorý použijete namiesto matujúceho púdru. Nanášajte ho štetcom na púder rovnomerne na tvár, alebo zvýraznite iba líčka.

Posledný krok: Nechajte sa ohromiť odrazom v zrkadle!