Nachádzate sa tu

Doprajte svojej pleti detox

Obzvlášť na jar sa s pojmom detox stretávame veľmi často, nemusí sa však jednať iba o sezónnu záležitosť. Očistu môžete svojej pleti dopriať kedykoľvek bude pôsobiť šedivo, nevýrazne, mdlo a bez energie. Popri tých správnych kozmetických prípravkoch jej však môžete ku kráse pomôcť aj inak, zvnútra. Ako na to?

Nečistoty číhajú všade

Pod pojmom detox pleti si môžeme predstaviť zbavenie sa toxínov a ďalších nečistôt. Isto sa pýtate, kde sa vlastne v pleti berú? Veľa sa ich na pleť dostane z ovzdušia. Ide o prach, výfukové plyny, cigaretový dym, škodiť môže aj vzduch z klimatizácie. Látky, ktoré majú negatívny vplyv na stav našej pleti, však môžeme prijímať aj v jedle a zabúdať nesmieme ani na svetlo z počítačov a UV žiarenie. To všetko môže mať za následok nezdravý vzhľad našej pleti, jej predčasné starnutie či akné. Ako tomu zabrániť? Pomôže čistenie, ochrana a zmena životného štýlu.

Čistenie pleti ako základ

Svoju pleť zbavíte nečistôt z okolitého prostredia dôkladným čistením – ideálne každé ráno a večer. Vďaka tomu predídete aj upchávaniu pórov, v dôsledku ktorého sa na pleti objavujú vyrážky a čierne bodky. Čistenie je dôležité aj počas dní, kedy nie ste nalíčená a dokonca aj vtedy, keď ste celý deň doma. Aj tak sa na pleti môže objaviť veľa nečistôt, napríklad pot, nadbytočný maz či pozostatky kozmetických prípravkov z predchádzajúceho dňa.

Čistenie pleti by malo byť šetrné, ale zároveň dôkladné. Na pravidelné čistenie sa hodí napríklad Čistiaca pena N°1, ktorá je určená pre všetky typy pleti a spoľahlivo odstráni aj výrazný make-up. Na rýchle a efektívne dočistenie môžete použiť Skin Manager Pleťové tonikum s ovocnými kyselinami a kyslým pH. Je určené na dlhodobé používanie počas celého roka. Viditeľne vylepšuje povrchovú štruktúru pleti. Raz za týždeň doprajte pleti aj masku a peeling. Skvelou voľbou v aktuálnom období je napríklad tento:

Tip školiteľky ALCINA Pavly Plockovej: Detoxikačný ílový peeling

Čo budete potrebovať?

  • Aktívny peeling
  • Bylinnú masku

Pomôžte pleti správnou životosprávou

Na pleti sa premieta aj náš životný štýl. Pomôcť jej vzhľadu teda môžete napríklad aj dodržiavaním pitného režimu, vhodne zloženým jedálnym lístkom a pravidelným pohybom. Pite predovšetkým čistú vodu či bylinkové čaje a snažte sa čo najviac obmedziť kofeín a alkohol. Samozrejmosťou je strava bohatá na vitamíny a minerály a pobyt na čerstvom vzduchu. Nielen v lete myslite na ochranu pleti pred slnečným žiarením. Ochranný faktor nájdete aj v produktoch každodennej starostlivosti o pleť, ako sú séra či krémy. Vďaka tomu zamedzíte predčasnému vzniku vrások či pigmentových škvŕn.