Nachádzate sa tu

Draping – trend, ktorý musíte spoznať

Nie všetky trendy z prehliadkových mól sú nositeľné, ale draping k tým, ktoré môže nosiť každý, rozhodne patrí. Na scénu ho vrátil slávny návrhár Marc Jacobs, následne sa tento hit dostal do hľadáčikov popredných vizážistov z celého sveta a na nedávnych týždňoch módy si už draping, čiže konturovanie lícenkou, osvojili všetci. Ako naň a na čo je vôbec dobrý?

Zoznámte sa s drapingom

Hoci môžete mať pocit, že o drapingu počujete prvýkrát, je pravdepodobné, že ste sa s ním už stretli – či už na sociálnych sieťach, na stránkach módnych časopisov alebo v podaní celebrít. Jedná sa síce o aktuálny trend, ale v skutočnosti nie je vo svete krásy žiadnou novinkou. Ako hovorí sám Marc Jacobs, prvky drapingu využíval aj jeho kamarát a predný make-up artista celebrít ako Cher či Elizabeth Taylor, Way Bandy už v 70. a 80. rokoch. Práve z týchto období  dnešné trendy stále čerpajú a tak sa aj draping znovu objavuje na scéne.

Ako na draping?

Technika drapingu sa zameriava na kontúrovanie farbou na líčka, aby vznikol dojem sviežej a zdravej tváre. V podstate potom budete vyzerať, akoby ste sa vrátili z prechádzky na čerstvom vzduchu. Ide navyše o jednoduchú metódu, ktorú si rýchlo osvojí každá z nás. Stačí lícenku pomocou štetca naniesť na najvyššie body lícnych kostí a rozotrieť smerom von z tváre. Rovnako ju môžete aplikovať aj na chrbát nosa alebo pozdĺž kontúry vlasov. A akú farbu zvoliť? Naším tipom je novinka od ALCINYpaletka Pretty Rose, v ktorej nájdete vedľa štyroch harmonicky zladených očných tieňov aj lícenku v troch odtieňoch ideálnych práve na draping. Najtmavší odtieň naneste pod lícne kosti tam, kam by ste bežne aplikovali tmavý kontúrovací púder. Nad a čiastočne aj cez najtmavší odtieň naneste bronzový odtieň lícenky. "Jabĺčka", teda časti lícnych kostí najbližšie k nosu, potom krásne zvýrazní ružový tón.