Nachádzate sa tu

Fascinujúca blond je hitom aj tento rok

Blond vlasy sú dlhodobým trendom, ktorý sa v rebríčku obľúbenosti opäť drží veľmi vysoko. Žiadna iná farba nemá toľko podôb a snáď žiadna iná o sebe nemôže tvrdiť, že je neustále v kurze. Po blond vlasoch ľudia túžia odnepamäti. Len veľmi málo ľudí sa však pýši prirodzenými blond vlasmi, a preto odborníci pre tých, ktorí k týmto šťastlivcom nepatria, neustále vyvíjajú nové produkty a odtiene.

Ľadová blond

Tento rok sú najväčším trendom svetlé blond odtiene – od matného popolavého tónu cez studenú béžovú blond až k ľadovo chladnej, ktorá na slnku leskom pripomína tekuté striebro. Orientovať sa pri výbere odtieňa však musíme nielen na základe aktuálnych trendov, ale aj podľa tónu pleti. S jeho voľbou najlepšie pomôže profesionál v salóne. Ale základný test, či vám skôr sadnú studené alebo teplé tóny, zvládnete aj sami. Napovie vám pohľad na zápästie. Ak sú vaše žily skôr modré, ste studený typ. Ak pôsobia zelene, máte teplý typ pleti. Zorientovať sa vám pomôže aj farba očí. Pre chladný typ sú typické modré či sivé oči, pre ten teplý hnedé a zelené.

Stávka na prirodzenosť

Prirodzený look je trendom súčasnosti a je potrebné na to myslieť aj pri voľbe odtieňov. V tomto duchu sa nesie napríklad obľúbená technika balayage, ktorá vlasy oživí, ale zároveň pôsobí jemne a nenásilne. V balayage sa kombinujú až tri rôzne farebné tóny – od tých menej nápadných po tie výraznejšie, ako je platinová blond alebo strieborno-šedá, aby sa docielilo zaujímavého, a pritom prirodzeného vzhľadu.

Blond dnes, blond zajtra

Pre všetky blondínky je dôležitá správna starostlivosť, ktorá ochráni svetlý odtieň po čo najdlhšiu dobu. Blond vlasy sú totiž citlivé a rýchlo reagujú na slnko, vplyvmi okolitého prostredia alebo napríklad na chlór zmenou farby a nevzhľadným "slamovým" efektom. Color šampóny určené na blond vlasy nielenže zachovajú vytúžený odtieň, ale zároveň vlasy hydratujú a dodávajú im lesk. Ich efekt môžete ešte podporiť balzamom Color Conditioning Shot či Pastell sprejom Ice-Blond.

Leto vo farbách

Chcete si naopak na chvíľu od blond tónov oddýchnuť a dodať vlasom trochu "šťavy"? Potom sa nechajte inšpirovať najnovšími trendmi, ktoré velia vlasy v lete sfarbiť do pastelových tónov fialovej, ružovej, oranžovej či modrej. Nemusíte si vyberať len jeden odtieň, ale zažiarite aj ich kombináciami. Pastell Sprays vám vo vlasoch vydržia len niekoľko umytí a hodia sa tak aj na najrôznejšie experimenty! Zároveň vaše vlasy ošetrujú, hydratujú a uľahčujú ich rozčesávanie.

Prečítajte si tiež:

Rozlúčte sa so žltými odleskami vo vlasoch