Nachádzate sa tu

Fenomén s názvom „bronde“: trend kombinujúci blond a hnedé tóny

Fén, alebo žehlička? Plážové vlny, alebo uhladený look? Svet krásy je plný možností a rozhodovanie je niekedy zložité. Pokiaľ ale stojíte pred voľbou, či ísť do hnedej farby na vlasy, alebo skúsiť blond, môžete starosti hodiť za hlavu. A to vďaka trendu bronde.

Ide o termín označujúci veľký hit súčasnosti. Kombinujú sa v ňom blond a hnedé tóny, takže vlasy vyzerajú ako pobozkané slnkom. Navyše tento trend krásne lichotí pleti. Hra medzi svetlými a tmavými tónmi baví modelky, influencerky aj ďalšie celebrity a vyzerá skrátka skvele. Prichádza v mnohých rôznych odtieňoch, od Blonde Espresso cez Caramel Vanilla až po Butterscotch, a svoj dokonalý variant môžete objaviť aj vy.

Čo je bronde?

Mohlo by sa zdať, že bronde predstavuje len kompromis medzi blond a hnedou, ale v skutočnosti je oveľa viac. Ide o obrovský trend, ktorý si získava srdcia tisícov žien vďaka svojej univerzálnosti. Milujú ho brunetky, ktoré túžia po trochu svetlejšej hrive, ale rovnako tak aj blondínky prahnúce po tmavších tónoch a sofistikovaných efektoch.

Hoci tu môžeme pozorovať istú podobnosť s ombré vzhľadom, bronde je skôr ďalším vývojom techniky balayage, kedy mixom hnedých a blond prameňov vzniká obľúbený efekt prirodzeného, ​​jemného a letného looku plného pôvabu a zmyselnosti.

Ďalším dôvodom, prečo bronde stojí za zváženie, je jeho anti-aging efekt. Kombinácia tónov krásne skryje šediny a oživí vzhľad. Navyše vlasy opticky zahustí, čo ocenia aj ženy, ktoré trápi rednutie a vypadávanie vlasov.

Komu bronde pristane?

Tento nekomplikovaný look sadne každému typu a odtieňu pleti a takmer každej prirodzenej farbe vlasov.

K svetlej pleti sa bude hodiť skôr jemná ako tmavá bronzová, aby pokožka nevyzerala ešte bledšia. Tmavší typ pleti bronde krásne rozsvieti a vnesie do vlasov nádych leta. Bronde si však môžu užiť aj ryšavky so svetlou pleťou a pehami. Lichotiť im bude teplý odtieň hnedej. Možné je primiešať aj červený odtieň, aby bol prechod ešte dokonalejší.

Tipy, ako docieliť pestovaný bronde vzhľad

Bronde vyzerá príliš skvele na to, aby ste ho nechali iba tak vyblednúť. Skúste jeho pôvab čo najviac predĺžiť. Ako na to? Správnou starostlivosťou. Pri umývaní vlasy potešte vyživujúcim šampónom a kondicionérom. Dožičte si aj pravidelné masky a výživné vlasové oleje alebo bezoplachové prípravky, ktoré budú kompenzovať stratu hydratácie vo vlasoch.

Prípravky z radu ALCINA Color & Blonde sú špeciálne navrhnuté tak, aby udržali farbené a melírované vlasy zdravé:

  • Regeneračný šampón na farbené a namáhané vlasy jemne čistí a uľahčuje rozčesávanie. Pšeničný proteín vyhladzuje štruktúru vlasov a cenné aminokyseliny vlasy posilňujú. Panthenol sa postará o dodanie hydratácie.
  • Šampón na farbené vlasy zaručí intenzívnu regeneráciu a dodá výrazný lesk. Vlasy sú optimálne zásobené vlhkosťou a zároveň je postarané o sýtosť farby. Vďaka jemnému zloženiu je vhodnou alternatívou každodenného umývania vlasov šampón A/C Plex, ktorý zlepšuje vlasovú štruktúru a podporuje pružnosť vlasov. Komplex účinných látok napomáha pri náprave odfarbených alebo trvalých vlasov.
  • Bezoplachová Pena na farbené vlasy chráni pred vysušením a ponúka dodatočnú ochranu farby. Obsahuje UV filter, čím zabraňuje vyblednutiu farby, zároveň posilňuje lesk a uľahčuje rozčesávanie.
  • Nutri Shine Olejový elixír vyhladí vlasovú štruktúru, poskytuje hodvábny lesk a dodáva suchým vlasom hebkosť. Arganový a hroznový olej vynikajú vyživujúcim účinkom bez toho, aby vlasy zaťažovali. Olej predchádza poškodeniu vlasov aj rozstrapkaným končekom.

Bronde svojpomocne? Radšej nie

Pokiaľ sa pohrávate s myšlienkou, že si bronde vo vlasoch vykúzlite sami vo svojej kúpeľni, radšej ju zavrhnite a zverte svoju hrivu do rúk profesionálov. Kaderník vám namieša odtieň priamo na mieru tak, aby ladil s vaším tónom pleti aj farbou očí. Farbenie by mal vždy vykonávať odborník.

Sami doma sa potom ale môžete starať o to, aby si farba vo vlasoch udržala svoju žiarivosť. Poproste svojho kaderníka, aby vám namiešal odtieň Color Gloss+Care Emulsion. Doma ním potom farbu ľahko oživíte.

Nové a trendy účesy s bronde v hlavnej úlohe

Bronde je jedným z najvýraznejších trendov roku 2022. A niet divu, tento mix blond a hnedých tónov vyniká obrovskou rozmanitosťou. Ako môže vyzerať?

Bronde vlny

Bronde vyzerá perfektne v kombinácii s neprehliadnuteľnými kaderami. Plynulý prechod tmavých korienkov do svetlých končekov dodáva každému účesu nevšedný vzhľad.

Bronde Shadow Roots

Novú dimenziu bronde účesu vykúzli trend Shadow Roots, kedy je horná tretina dĺžky vlasov tmavšia ako spodná, a look tak získava zaujímavú dynamiku.

Bronde Balayage

Súhra blond, hnedých a karamelových tónov na dlhých vlasoch naštartuje skutočnú zmenu, pokiaľ po nej túžite.

Svieža bronde

Slnkom pobozkaný efekt s karamelovými odleskami a prirodzene tmavými korienkami vytvorí svieži a veľmi mladistvý look.

Žiarivá bronde

Svetlé blond pramene sa v končekoch menia na takmer platinovú, korienky sú tmavé a dĺžky majú hrejivo hnedý tón – aj tak môže bronde vyzerať.

Multitone bronde

Pokiaľ sa vlasy rozžiaria veľkým množstvom rôznych odtieňov hnedej a blond, vznikne absolútne majstrovské dielo.