Nachádzate sa tu

Gél, krém alebo balzam? Ako sa starať o očné okolie a nechať zmiznúť tmavé kruhy aj vrásky

Oči dokážu prezradiť veľa aj bez slov. Smejú sa, žiaria, flirtujú, priťahujú pozornosť, prezrádzajú nadšenie a veľa ďalších emócií. Pokiaľ ide o prvé známky starnutia, objavujú sa najprv práve v okolí očí. Zaslúžia si preto dôkladnú starostlivosť, obzvlášť v dnešnej dobe, kedy nosíme rúška a respirátory, a odhaľujeme práve iba oči.

Prečo je starostlivosť o oči taká dôležitá?

V porovnaní s ostatnou pokožkou na tvári je koža okolo očí veľmi tenká a jemná. Nachádza sa tu menej potných a mazových žliaz a je neustále v pohybe z dôvodu žmurkania. Okrem najrôznejších vonkajších vplyvov sú potom oči vystavené aj genetickým faktorom. Vrásky, drobné linky, suchosť alebo sčervenanie, to sú najčastejšie problémy, ktoré sa k tejto oblasti viažu. Vďaka dôslednej a cielenej starostlivosť je však možné známky starnutia výrazne zredukovať.

Akú starostlivosť oblasť očí potrebuje?

Nesmierne dôležitá je dostatočná hydratácia. Správne prípravky na starostlivosť o očné okolie by mali dodávať vlhkosť, podporiť svojím zložením ochrannú vrstvu kožnej bariéry a nespôsobovať podráždenie. Na dodanie hydratácie sú vhodné napríklad gély s kyselinou hyalurónovou. Produkty proti starnutiu očného okolia potom vďaka obsiahnutým účinným aktívnym látkam cielene bojujú proti vráskam.

Problém č. 1: Opuchnuté oči

Stavte na očné gély

Oči sú ráno unavené a opuchnuté a pekne ich nalíčiť je problém. Znie vám táto situácia povedome? Ak áno, vezmite si na pomoc očný gél s chladivým účinkom. Očný gél ALCINA Hyaluron 2.0 dodá aj potrebnú hydratáciu a vyplní drobné vrásky. Ak chcete oči ešte viac osviežiť, môžete gél pred ranným nanesením vložiť na noc do chladničky, potom už stačí len jemne vklepať do pleti a užívať si svieži pocit. Rozžiariť unavené oči pomôže aj Očný gél ALCINA. Vďaka svojmu zloženiu s obsahom panthenolu, svetlíka lekárskeho a lipového kvetu príjemne upokojuje opuchnuté oči a vačky pod očami sa tak stanú minulosťou. Využitie nájde aj počas peľovej sezóny, pomáha totiž mierniť prejavy alergie.

Profi tip: Osviežujúcu starostlivosť proti opuchom možno použiť aj ako masku. Stačí naniesť bohatú vrstvu očného gélu na danú oblasť a po desiatich minútach jemne odstrániť vatovým tampónom.

Problém č. 2: Suché očné okolie a vrásky

Pomôže očný balzam

Práve v okolí očí sa zvyčajne objavujú prvé vrásky. Pokožka potrebuje intenzívnu hydratáciu, aby nedochádzalo k jej vysúšaniu, vzniku vrások a bola tak chránená pred ďalším starnutím vplyvom vonkajšieho prostredia. Proti suchosti dobre funguje bambucké maslo alebo kyselina linolová. Účinné látky ako pentapeptid, kyselina hyalurónová alebo panthenol, ktoré nájdeme v ALCINA Balzamu na oči, potom podporujú vlastnú produkciu kolagénu v pokožke a vyhladzujú ju. Bojovať proti vráskam môžete aj nanášaním očného krému alebo balzamu ráno a večer.

Problém 3: Unavené oči

Dožičte si relaxáciu s maskou

Dlhý deň pred obrazovkou počítača alebo niekoľkohodinové sústredenie sa pri šoférovaní predstavuje pre oči veľkú námahu, zaslúžia si preto cielenú a intenzívnu starostlivosť s maskou. Úľavu v chladných mesiacoch poskytne Kašmírová hrejivá maska ​​na oči, ktorá po reakcii s kyslíkom vytvára príjemné teplo. Po desiatich minútach budú vaše oči odpočinuté a tmavé kruhy menej viditeľné.

Problém 4: Tmavé kruhy

Vezmite si na pomoc korektor

Snahu vyzerať sviežo a oddýchnuto často komplikujú tmavé kruhy pod očami. Aj u profesionálov je v týchto prípadoch prvou voľbou korektor. Authentic Concealer ALCINA sa postará nielen o zakrytie kruhov pod očami, ale zahladí aj jemné vrásky a ďalšie nedokonalosti pleti.