Nachádzate sa tu

Get the Glow: Vytvorte si žiarivé líčenie na každú príležitosť

Pred každou party si kladieme otázku, čo na seba a aké líčenie zvoliť, aby sme čo najviac zvýraznili svoje prednosti. Žiarivý make-up bude trefou do čierneho – je elegantný a pôsobivý, ale napriek tomu prirodzený. Bledú pleť po zime pomocou správnej starostlivosti a dobre zvolených farieb povzbudí. Aby sme žiarivosť pleť docielili, je dôležité použiť lesk na správnych miestach. Tou pravou čarovnou zbraňou je rozjasňovač. Vytvorí jemný lesk, vďaka pigmentom odrážajúcim svetlo skryje jemné vrásky aj unavený dojem a výsledkom je sviežo vyzerajúca pleť.

Príprava so starostlivosťou

Najlepším základom líčenia je s pomocou krému pripravená pleť. V zime, kedy je vzduch z dôvodu kúrenia v miestnostiach suchší, je starostlivosť špeciálne určená pre daný typ pleti obzvlášť dôležitá. Ak sa vaša pleť rýchlo sťahuje, môžete pod krém naniesť ešte vyrovnávacie a hydratačné sérum.

Primer dodá výdrž

Primer oceníte predovšetkým pri prípravách na dlhú noc. Je základom žiarivej pleti a predlžuje výdrž líčenia, funguje totiž ako spojovací článok medzi starostlivosťou a make-upom. Keď ho nanesiete po starostlivosti, krásne vyrovná pleť a zabráni tomu, aby sa pigmenty z make-upu neskôr nepekne usadili v póroch a jemných vráskach. Niektoré primery navyše obsahujú trblietavé čiastočky, ktoré tvár opticky rozžiaria.

Zakryť nedokonalosti

Tmavé kruhy pod očami či žilky zakryje korektor. Je však potrebné zvoliť o niečo svetlejší odtieň ako je odtieň vášho make-upu. Dobre sa nanáša a rozotiera navlhčenou hubkou, prípadne ho môžete vklepať končekmi prstov.

Make-up pre pleť snov

Základom úspechu je make-up dobre zapracovať, aby nevyzeral fľakato. Tekutý make-up sa dobre rozotiera pomocou štetca, s krémovým make-upom sa najlepšie pracuje pomocou hubky tvarovanej do špičky. Dosiahnete tak aj na menej dostupné miesta, ako sú napríklad očné kútiky. S make-upom v tyčinke v dvoch odtieňoch môžete zvýrazniť napríklad lícne kosti (tipy, ako na contouring, nájdete tu). Ak vám stačí menšie krytie, môžete miesto make-upu použiť tónovaný denný krém. Pre perfektné líčenie je nevyhnutné mať v kúpeľni dostatok svetla. Dobrou investíciou je špeciálne make-up zrkadlo s osvetlením, ktoré sa podobá dennému svetlu.

Rozjasňovač pre väčší lesk

Rozjasňovač v zlatistých či ružovkastých odtieňoch na lícnych kostiach alebo trochu nad nimi krásne zvýrazní líčka. Pokiaľ chcete dosiahnuť optické zúženie nosa, naneste rozjasňovač pozdĺž neho.

Svieže líca

Farba na líčka je na vytvorenie sviežeho efektu nevyhnutná. Krémovú alebo púdrovú farbu v ružovom či marhuľovom odtieni naneste do stredu líc a rozotrite smerom von. Aplikovať môžete prstami alebo štetcom.

Upútajte pohľadom

Ak túžite po perfektnom líčení očí na dlhé hodiny, použite bázu pod očné tiene, ktorá zabráni tomu, aby sa očný make-up po nejakej dobe rozmazal či zlial. Ak chcete pritiahnuť pozornosť, použite trblietavé farby – napríklad kajalovú ceruzku v odtieni metallic brown, ktorou orámujte oko pozdĺž spodnej aj hornej linky. Na pohyblivom viečku vynikne hnedý odtieň, ktorý naneste aj do očného záhybu a vytieňujte ním vonkajší kútik. Do vnútorného kútika potom na rozjasnenie naneste perleťový očný tieň.

Zvodné mihalnice

Špirálu môžete naniesť aj v silnejšej vrstve. Do vnútorných kútikov a pod obočie naneste rozjasňovač. Trocha lesku na najvyššom mieste pod oblúkom obočia totiž pohľad otvorí a rozžiari. Obočie môžeme prirodzene zvýrazniť pomocou púdru alebo ceruzky.

Pery

Ak celkové líčenie kladie dôraz na oči, môžu sa pery držať v úzadí a stačí ich pretrieť rúžom či leskom v marhuľových či bobuľových tónoch. Ak perám chcete dodať objem, naneste na stred srdiečka nad hornou perou rozjasňovač.