Nachádzate sa tu

It's never too late: nikdy nie je neskoro nájsť dokonalú starostlivosť proti vráskam

Je výkonný, účinný, antioxidačný a prichádza práve čas. ALCINA predstavuje nový rad proti vráskam It's never too late, ktorý vás presvedčí, že nikdy nie je neskoro na nový začiatok, na odvážne rozhodnutia a ani na mladší vzhľad pleti. Rozlúčte sa s vráskami a užite si viditeľné omladnutie!

Čo o nás prezradí naša tvár

Genetika má na vzhľad našej pleti vplyv iba z 20 až 30 %. Zvyšný podiel patrí množstvu ďalších faktorov, ako sú životný štýl, stres, nedostatok spánku, hormonálne zmeny či prostredie, v ktorom žijeme. Silné slnko alebo extrémny vietor totiž pôsobia na našu pleť rovnako negatívne ako znečistené ovzdušie v mestách. Dobrou správou je, že dôsledkom týchto faktorov sa môžeme vyhnúť pomocou vhodnej starostlivosti. Kľúčom však je svoju pleť spoznať a pochopiť jej potreby. S jej analýzou vám pomôže dobre vyškolená kozmetička, ktorá zistí, či vám nechýba hydratácia, čo spôsobuje začervenanie pleti a vysvetlí aj príčiny ďalších problémov s pleťou. Možno zistíte, že vaša doterajšia starostlivosť pre vás nie je úplne vhodná, možno však postačí iba zmena životného štýlu. Dôležité však je zmenu urobiť. Nikdy totiž nie je príliš neskoro, aby sme urobili niečo pre krásu svojej tváre!

Hĺbkové čistenie tváre – základ starostlivosti o pleť

Hneď ako sa začnete o starostlivosť o pleť zaujímať, čistenie bude jedným z prvých pojmov, na ktoré narazíte. Koniec koncov – už malé deti si ráno umývajú tvár studenou vodou. Ak má však pleť zostať mladistvá a zdravá, iba voda nestačí. V prípade hĺbkového čistenia je dôležitým krokom pôsobenie tepla – napríklad v podobe teplého obkladu alebo vlažnej vody, aby sa čo najviac otvorili póry. To vedie k lepšiemu absorbovaniu následných ošetrujúcich prípravkov a po otvorení pórov sa tiež ľahšie odstraňujú čierne bodky a pupienky pomocou peelingu alebo kyselín. Netreba sa báť, na tieto účely sa väčšinou používajú ovocné kyseliny, ktoré sa v ošetrujúcich produktoch nachádzajú často. Aktívne tonikum zo série It's never too late obsahuje malé množstvo ovocnej kyseliny a funguje ako hĺbkové čistenie pleti a peeling v jednom – zbavuje pleť odumretých kožných buniek, zlepšuje schopnosť pokožky viazať vodu a stimuluje kožné bunky, aby sa rýchlejšie regenerovali.

Dajte zbohom vráskam

Po dôkladnom vyčistení pleti prichádza čas na skutočne intenzívnu starostlivosť, ktorá unavené kožné bunky prebudí opäť k životu. Pleťový krém proti vráskam z radu It's never too late obsahuje koktail účinných látok na čele s Matrixyl kolagénom, ktorý aktivuje prirodzený regeneračný proces kože, vyhladzuje vrásky a podporuje elasticitu pleti. Dopĺňajú ho koenzým Q10, ktorý zaisťuje zdravý rast kože, a vitamín E, ktorý ako silný antioxidant pokožku chráni pred voľnými radikálmi. Špeciálnu starostlivosť si potom zaslúži očné okolie, kde najčastejšie vznikajú prvé vrásky. Preň je určený Očný balzam proti vráskam, ktorý sa pomocou komplexu aquare, bambuckého masla a vitamínu E stará o intenzívnu hydratáciu, vyživuje namáhanú pokožku, redukuje vrásky spôsobené suchosťou pleti a mimikou a zároveň pleť chráni pred ďalším starnutím v dôsledku vplyvov vonkajšieho prostredia.