Nachádzate sa tu

Jeden účes, dve varianty stylingu

Na začiatku každého účesu je dobrý strih – a je jedno, či sa jedná o dlhé vlasy, mikádo po bradu alebo krátky zostrih. Často ale nemáme ten správny nápad, ako si účes upraviť tak, aby nevyzeral stále rovnako. Popíšeme vám preto krok za krokom, ako môžete pomocou niekoľkých jednoduchých tipov zo svojho účesu urobiť niečo viac. Naše "Fashion-Looks" vám ukážu dve možné podoby jedného účesu.

Prvý variant je upravený len ľahko a podčiarkuje prirodzenú štruktúru vlasov. Vytvára tak moderný, elegantne ležérny účes. Druhý variant je na úpravu o niečo náročnejší. Výsledok je bohatší a potrebuje viac stylingu. Na prípravu je síce potrebné mať viac času, ale výsledkom oslníte na slávnostnej večeri alebo napríklad aj na červenom koberci. Nechajte sa inšpirovať premenlivosťou aktuálnych trendových účesov!

Vlny

  1. Rozpustené vlasy s cestičkou uprostred padajú vo vlnách, ktoré vyzerajú, ako by sme ich len jemne postláčali dlaňami. Aby ste také vlny dosiahli, spleťte vlhké vlasy na noc do dvoch vrkočov. Ráno ich upravte pomocou soľného spreja tak, aby vyzerali ako rozviate plážové vlny.
  2. Druhý variant je síce namáhavejší, ale stojí za to. Votrite do vlasov Penu pre objem vlasov a vyfénujte ich cez okrúhlu kefu. Nezabudnite však najskôr použiť ochranný prípravok proti teplu (napríklad Hyaluron 2.0 Sprej). Potom vlasy po pramienkoch natočte kulmou, nechajte vychladnúť a učešte. Vrchné vlasy okolo cestičky zľahka natupírujte a odstávajúce vlasy vyhlaďte pomocou Spreja na vlasy.

Moderný mulet

  1. Zostrihané vlasy moderného muletu sa jemne vlnia. Pokiaľ máte prirodzené vlny, môžete do vlhkých vlasov len aplikovať Penu pre objem vlasov a potom ich vysušiť v polohe dole hlavou. Rovné vlasy ešte za vlhka zapleťte na noc do vrkoča a nechajte uschnúť. Ráno vpracujte stylingový krém a ofinu vyfúkajte pomocou okrúhlej kefy.
  2. Pre účes "Half-up-do" vpracujte do vlasov Penu pre objem, Modelovaciu penu a ochranu proti vysokým teplotám a vyfénujte do sucha. Potom hornú časť vlasov oddeľte, pri korienkoch natupírujte a na temene zopnite sponkami. Pre ľahké vlny v dĺžkach nakulmujte.

Pixie

  1. Pri tomto Pixie strihu sú vlasy po stranách, vzadu a na krku ostrihané na krátko s mäkkými prechodmi. Horná časť dlhá aspoň desať centimetrov je asymetricky strihaná do tvaru trojuholníka. Vrchné vlasy padajú trochu do tváre a sú upravené pomocou vosku na vlasy do vytúženého tvaru.
  2. V elegantnom prevedení pôsobí Pixie veľmi charizmaticky. Vytvorte cestičku po strane a pramienky nad čelom vytvarujte rukami s pomocou Gél vosku.

Mikádo

  1. Toto vlnité mikádo s ofinou má prirodzene veľký objem. Ľahké zostrihanie zaistí, že vrchné vlasy nebudú príliš ťažké. Na styling použite prípravok na ochranu proti vysokým teplotám (napr. Hyaluron 2.0 Sprej). Ak chcete, môžete dať na vlasy Penu pre objem vlasov a vlasy vysušiť obrátene pomocou difúzneho nástavca.
  2. Mikádo s definovanými a vypracovanými vlnami docielite použitím krému na vlnité vlasy. Ten vpracujeme do ešte vlhkých vlasov. Vlasy potom nechajte prirodzene uschnúť. Stylingový krém vlny vymodeluje, pre ešte väčší efekt natočte jednotlivé pramene na kulmu s úzkym nástavcom.