Nachádzate sa tu

K vode aj na večer: Ako vychytať letné líčenie?

Aj keď sa nájdu výnimky potvrdzujúce pravidlo, u väčšiny z nás sa letné líčenie od toho, ktoré nosíme po zvyšok roka, líši. Rovnako ako odhadzujeme počas horúcich dní oblečenie, uberáme práve aj v tejto oblasti – či už ide o intenzitu alebo množstvo použitých produktov. Zároveň je pre mnohých z nás dôležité, aby líčenie nezabralo príliš veľa času – v lete je predsa možné sa venovať toľkým veciam!

„Vzhľadom k vysokým teplotám, slniečku a kúpaniu je letné líčenie – na rozdiel od toho celoročného – ľahké, transparentné a aj časovo nenáročné,“ potvrdzuje Lucie Vincenec, kozmetička a vizážistka ALCINA. A aj keď sa do neho premietajú aktuálne trendy, ten hlavný býva každý rok v podstate rovnaký. „Letný vzhľad má asociovať opálenie a slnečné lúče a v kurze je tak všetko trblietavé, lesklé a blýskavé. Nemusíme sa báť ani intenzívnych farieb, či už ide o výrazné rúže alebo laky na nechty,“ dopĺňa odborníčka.

Letný look krok za krokom

Kompletné líčenie začíname najčastejšie nanesením make-upu, v horúcich dňoch ho ale veľa žien mení za ľahšie alternatívy. „Klasický make-up sa dá v lete využiť na večer, cez deň majú zelenú CC, tónujúce či transparentné krémy,“ uvádza Lucie Vincenec. Naším tipom je podkladová báza Wake-up Primer, ktorá pokožku zmatní, zjemní a osvieži. Magical Transformation CC Cream zase pleť jemne natónuje a vyhladí, no zároveň vyzerá maximálne prirodzene. Nie pre každú ženu sú ale tieto ľahké podklady dostačujúce. „V prípade potreby zakryť nedokonalosti pridajte korektor, napríklad ALCINA Authentic Concealer. Na presvetlenie oblasti pod očami použite odtieň light, na korekcie odtieň medium,“ odporúča odborníčka.

Ako už sme spomenuli vyššie, opálený vzhľad je trendom číslo jedna. Ako si ho zariadiť bez toho, aby ste sa museli vystavovať slnečným lúčom? „Na lícne kosti alebo aj na celú tvár naneste Sun Kiss Powder. Svetlo odrážajúce trblietavé pigmenty zaručia svieži a slnkom pobozkaný vzhľad. A zvládne aj vysoké teploty,“ radí Lucie Vincenec. Ak je vaším cieľom len väčšia výdrž líčenia, dobrou voľbou je ľahký transparentný púder, ktorý pleť nezaťažuje, napríklad Luxury Loose Powder ALCINA.

Ďalšou oblasťou, ktorá hrá pri líčení v posledných rokoch veľmi dôležitú úlohu, je obočie. Ak hľadáte spôsob, ako si ho rýchlo a ľahko upraviť počas letných dní, vyskúšajte špirálu na obočie Brow mascara. Niekoľkými ťahmi obočie vyplní, definuje a zafixuje a je tak ideálnou voľbou napríklad na dni strávené pri vode.

Pokiaľ ide o oči, vystačíte si napríklad len so špirálou (naším favoritom prirodzeného letného líčenia je Natural Look Mascara), pridať samozrejme môžete aj očné tiene a linky.

Pery majú v porovnaní s líčením ostatných častí tváre výhodu v tom, že počas dňa je jednoduché kompletne zmeniť ich vzhľad. Ráno môžete naniesť napríklad transparentný tónujúci Lip Shaker s vyživujúcou olejovou bázou alebo Lip Balm, balzam s ochranným faktorom 30 dodávajúci jemne farebný nádych. Pokiaľ z kúpaliska pokračujete na večierok, stačí siahnuť po intenzívnejšom odtieni. Báť sa nemusíte sýtych a neprehliadnuteľných farieb od lososovej cez ružovú až po červenú. A podobne je to aj s úpravou nechtov. „Aj s lakmi na nechty môžete experimentovať a dať priechod svojej kreativite a k odvahe,“ dodáva Lucie Vincenec.

Tip: Veľmi praktickým pomocníkom sú (nielen) v lete multilíčidlá, ktorá sa hodia vždy, keď pri sebe nemáte celú kozmetickú výbavu. Zastanú totiž hneď niekoľko úloh. „Skvelým multilíčidlom zo sortimentu ALCINA sú mono tiene Eyeshadow, odtieň champagne. Majú decentný perleťový finiš, takže sa hodia na rozjasnenie lícnych kostí, pod obočie a samozrejme aj ako očné tiene,“ pridáva tip Lucie Vincenec.