Nachádzate sa tu

Klasická modrá: farba roku 2020

Každý rok vyhlasuje inštitút Pantone farbu roka a každý rok sa na túto chvíľu napäto čaká. Teraz už vieme, aký odtieň bude dizajnu, móde a mnohým ďalším odvetviam v roku 2020 vládnuť. Kráľovnou sa stala klasická modrá – nadčasová, elegantná a jednoduchá.

Pantone 19-4052: Farba posúvajúca myslenie

Farba roka nie je spoločnosťou Pantone vybratá náhodne. Vždy sa snažia reflektovať náladu v spoločnosti a aktuálne dianie. Classic Blue, pripomínajúca oblohu za súmraku, symbolizuje našu túžbu po stabilite a pevných základoch, na ktoré sa pri prechode do novej éry budeme môcť spoľahnúť. „Žijeme v dobe, ktorá vyžaduje dôveru a vieru. A práve tento druh istoty vyžaruje odtieň Pantone 19-4052 Classic Blue, modrý tón, na ktorý sa môžeme vždy spoľahnúť,“ hovorí Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute. Farba evokuje nekonečnú večernú oblohu a motivuje nás k tomu, aby sme premýšľali do hĺbky, rozšírili si perspektívu a otvorili tok komunikácie.

Nájdite pokoj s klasickou modrou

Naša psychika vníma odtieň Classic Blue ako upokojujúcu farbu, ktorá ponúka útočisko a prináša pocit pokoja. Ten tak môžeme preniesť do mnohých aspektov nášho života. Odtieň sa totiž objavuje v móde, kráse, dekoráciách i grafickom dizajne a umožňuje tak komukoľvek nechať sa ním (nielen) v novom roku obklopiť.

Klasická modrá a móda

Jednoducho elegantná, sebavedomá a rodovo neutrálna klasická modrá sa nespája s konkrétnym ročným obdobím, ale môžeme ju nosiť počas celého roka. A to v kombinácii s celým farebným spektrom aj samostatne. V oblasti módy pôsobí klasicky, avšak zároveň veľmi moderne. Skvele vyzerá na mnohých rôznych materiáloch od trblietavých metalických, cez lesklé a high-tech až po ručne vyrábané.

Klasická modrá a krása

Osobitý a originálny štýl môžete vytvoriť pri zaradení odtieňa klasickej modrej do svojej kozmetickej výbavy. Pristane očiam, nechtom aj vlasom, a to v mnohých rôznych finišoch od trblietavého "glam" až po trendy matný vzhľad.

Klasická modrá a bytové dekorácie

Vďaka tomu, že vzbudzuje dôveru a vytvára pocit ochrany, je odtieň Classic Blue obľúbený aj v oblasti bytových dekorácií. Vnáša do interiérov kreativitu a mení priestor vďaka jedinečným farebným kombináciám. Vyzerá skvele na rôznych materiáloch, textúrach aj povrchových úpravách.