Nachádzate sa tu

Kompletný sprievodca starostlivosťou o pleť a vlasy pred svadbou

Dokonalá svadba vyžaduje predovšetkým dokonalé plánovanie. A to nielen pri zariaďovaní miesta, občerstvenia, ubytovania pre hostí a nespočetného množstva detailov, ale aj pri príprave pleti a vlasov na tento veľký deň. Keďže niektoré veci a úkony vyžadujú čas, mala by správna kozmetická príprava začať už niekoľko mesiacov pred svadbou. Prinášame kompletný plán, vďaka ktorému na nič nezabudnete.

Šesť mesiacov pred svadbou

Práve vtedy je ideálny čas na to nechať si odborne poradiť od kozmetičky a kaderníka. Tí vám prezradia, ktoré produkty dostanú vašu pokožku a vlasy do skvelej kondície. Kozmetičku navštívte pol roka pred svadbou a potom si zarezervujte termín na každých štyri až šesť týždňov. Pokožka potrebuje dôkladne vyčistiť, vďaka peelingu bude hladká a svieža. Nezabúdajte ani na domácu starostlivosť. Raz týždenne tvár exfoliujte, zapojte Skin Manager Pleťové tonikum, ktoré sa používa denne a pomáha odstraňovať nečistoty aj odumreté bunky.

Táto doba je tiež dôležitá v prípade, že nie ste spokojní s tvarom svojho obočia. Ešte máte dostatok času nechať chĺpky dorásť a upraviť do požadovaného vzhľadu.

Vlasom dodáte silu a žiarivý vzhľad pravidelnými kúrami raz či dvakrát týždenne. Premýšľať môžete pomaly aj nad účesom, stále máte dosť času na to nechať si vlasy narásť.

Dlhodobá príprava:

Tri mesiace pred svadbou

Heslo "čím viac, tým lepšie" v prípade starostlivosti o pokožku nemusí vždy platiť a je vhodnejšie  pleť nedráždiť prehnaným množstvom produktov. Radšej ju nechajte zvyknúť si na pár prípravkov, ktoré jej vyhovujú. Dôležité je predovšetkým čistenie – použite čistiace mlieko, gél alebo penu. Nezabúdajte na hydratáciu. Aby bola pokožka hebká a vyživená, pridajte k svojmu pleťovému krému aj Hydratačné sérum s komplexom Aquarich a bambuckým maslom. Použiť ho môžete aj ako masku, ktorá pokožke dodá intenzívnu starostlivosť a doplní zásoby vlhkosti. Výrazný efekt má tiež Intenzívna ampulková kúra s hyaluronom 2.0 a vitamínom C. Hyaluron pokožku krásne vyplní a vitamín C pomôže minimalizovať poškodenie UV žiarením, pokožku spevní a tá potom pôsobí hladším dojmom.

Myslite aj na očné okolie. Očný gél alebo balzam zredukujú linky aj vrásky, ktoré môžu byť spojené so stresom. Nanášajte ich jemným poklepaním do pleti, najlepšie pred spaním.

Tri mesiace pred svadbou sú ideálny čas na vysnívaný tvar obočia. Nechajte všetko na svojej kozmetičke.

Prichádza i moment, kedy je dobré začať sa venovať rukám a nohám. Nezabúdajte ani na svoj krk a dekolt. Tieto často opomínané partie si zaslúžia pozornosť a základnú starostlivosť o ne zvládnete aj doma. Napríklad pomocou Gélu na krk a dekolt s masážnym guľôčkovým aplikátorom.

Rutinná starostlivosť:

Dva týždne pred svadbou

Váš veľký deň sa blíži, nervozita rastie a kozmetické prípravy pomaly vrcholia. Dva týždne pred svadbou sa zamerajte na odtieň svojej pokožky. Ak túžite po troche bronzu, môžete sa pomaly vystavovať slnku (nezabudnite ale na opaľovací krém), prípadne si pomôžte samoopaľovacím krémom. Pred jeho nanesením si doprajte peeling celého tela, čím minimalizujete riziko vzniku nevzhľadných škvŕn. Ak sa šmuhy predsa len objavia, netreba panikáriť, do svadby budú preč.

V starostlivosti o pleť nijak neexperimentujte a pokračujte v rutine, na ktorú je pokožka zvyknutá.

Ak chcete osviežiť farbu svojich vlasov, prichádza tá pravá chvíľa naplánovať si návštevu u kaderníka.

Týždeň pred svadbou

Aj keď máte plnú hlavu príprav a ladíte posledné detaily, nezabúdajte na dostatok spánku. Stres v kombinácii s nevyspaním totiž nie je dobrý ani pre vás, ani pre vašu pleť. Ak si nemôžete vziať voľno, vyskúšajte napríklad upokojujúcu jogu alebo si užite masáž. Dôležité je aj dodržiavanie pitného režimu.

Naposledy si nechajte upraviť obočie, doprajte si manikúru a pedikúru. Venujte pozornosť aj nechtom a nechtovej kožičke – pomôže vám s tým podkladový lak Healthy Look Base Coat.

Tipy na záver:

Jeden až dva dni pred svadbou

Naposledy použite samoopaľovacie prípravky, zamedzíte tak nechcenému zafarbeniu svadobných šiat. Vyhraďte si čas na nalakovanie nechtov, pridajte aj hydratačnú masku na pleť.

Tip na svadobný make-up:

Cieľom svadobného líčenia je podčiarknuť prirodzenú krásu nevesty. Nemalo by teda byť príliš výrazné, aby výsledok nepôsobil prehnane a umelo. Musí však dobre držať a zvládnuť slzy aj slnko a teplo. Dobrou voľbou tak bude vodoodolný make-up, očné tiene, primer a fixačný sprej, ktorý zaručí lepšiu výdrž.

Vo svadobný deň

Hyaluron 2.0 Očný gél pomôže proti tmavým kruhom pod očami a rozžiari pohľad. Ideálne je dať ho na noc do chladničky, ráno vás osvieži ešte viac. Ďalšiu starostlivosť už ale nechajte na vizážistke či kozmetičke, s vlasmi si poradí kaderníčka. Na všetko si nechajte dostatok času, nepúšťajte sa do experimentov a postupujte tak, ako ste si to naplánovali pri skúškach. Napríklad do rúk svedkyne či svedka zverte pinetky či lak na vlasy, ak by to účes počas dňa vyžadoval.

Na poslednú chvíľu:

Tip: SOS set na svadobný deň by mal obsahovať náhradné silonky, vreckovky, rúž, púder, náplasť a pre všetky prípady aj zatvárací špendlík a zubnú niť.