Nachádzate sa tu

Krásna pleť a zdravé vlasy aj v zime? Poradíme, ako na to

Zima sa už stihla ukázať v plnej sile a nalákala nás na prechádzky zasneženou krajinou, na bežky i ďalšie zimné radovánky. Lenže z častých výletov za snehom si môžeme okrem zdravo vyzerajúcich červených líčok priniesť aj menej príjemné pamiatky – vysušenú či svrbiacu pokožku alebo matné a lámavé vlasy. V týchto prípadoch je potrebné siahnuť po SOS starostlivosti, ktorá všetko vráti do poriadku. Ako na to?

Chráňte pleť vhodnými krémami

Počas chladných dní pokožka produkuje menej kožného mazu a tým sa znižuje aj funkcia ochranného kožného filmu. Správnou voľbou sú tak v zimnom období hutné krémy, ktoré pleť pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami ochránia a milovníci zimných športov sa vďaka nim nemusia o pokožku strachovať. Naším tipom je napríklad krém Fenchel, ktorý je určený aj na extrémne vysušenú, hrubú či popraskanú pleť a za pomoci kyseliny linolovej a vitamínu E jej vracia hebkosť a vláčnosť. Chladom namáhaná pleť ocení aspoň raz za týždeň regeneračnú masku. Nezabudnite ani na starostlivosť o citlivé očné okolie. So správne zvoleným krémom môžete zamedziť vzniku suchých vrások okolo očí.

Stále hebké pery

Pokožka na perách je veľmi tenká a jemná. Z dôvodu chýbajúcich mazových žliaz je pre ňu veľmi náročné udržiavať si v mraze ochrannú bariéru. V dôsledku toho sú v zime naše pery často popraskané a objavujú sa na nich šupinky. Poradiť si s tým dokáže zvláčňujúci balzam alebo olej na pery. Raz za čas perám dožičte aj peeling, aby ste ich odumretých buniek zbavili.

Extra starostlivosť o ruky a nohy

Zimou trpia aj naše ruky a nohy. Krásu a hebkosť im navrátia látky ako urea, panthenol a alantoín, ktoré poskytnú dôkladnú starostlivosť, pokožku zvláčnia a zjemnia a dodajú potrebnú hydratáciu. Nájdeme ich napríklad v ALCINA balzame na ruky, ktorý môžete použiť aj ako intenzívnu masku.

Zachovajte si lesk vlasov

Aj pokožku hlavy môžete chrániť pred vysúšaním – napríklad jemným šampónom a šetrným umývaním vlažnou, nie horúcou vodou. Nápomocný je aj kondicionér, ktorý povrch vlasu uzatvára. Proti lámavosti vlasov funguje dobre vlasový olej, niekoľko kvapiek môžete do vlasov votrieť po umytí. Zároveň zaručí, že vlasy budú lesklé a nebudú poletovať vplyvom statického náboja.