Nachádzate sa tu

Krásna vďaka vode

Keď sa celebrít opýtate na tajomstvo ich žiarivej pleti a perfektnej postavy, je "pitie veľkého množstva vody" častou odpoveďou. Dnes sa pridávajú samozrejme aj trendy záležitosti ako matcha tea, kokosová voda alebo rôzne detoxikačné koktaily, ale aj lekári potvrdzujú, že dostatočný prísun vody je hlavným kľúčom k pestovanej pleti.

Voda – podceňovaný kozmetický elixír

Najnovšie nápoje zaisťujúce krásu k nám z Hollywoodu prichádzajú takou rýchlosťou, že občas zabudneme, že jeden z tých najlepších a najlacnejších nám tečie doma z kohútika. Pokožku dokáže voda priaznivo ovplyvniť veľmi rýchlo a ľahko. Pleť je vďaka nej zásobená vodou zvnútra a pri pravidelnom pití dostatočného množstva je tak vypnutejšia, mladistvejšia a hydratovaná. Táto blahodarná tekutina podporuje aj krvný obeh.

Pite správne

Podľa Nemeckej spoločnosti pre výživu (DGE) by mal zdravý človek vypiť približne 1,5 litra vody denne, a to najlepšie v menších dávkach, v priebehu celého dňa. Okrem toho by sme potom mali ďalších asi 900 ml tekutín do svojho tela dostať v potravinách. Tieto údaje platia pre priemerného dospelého človeka, ale prispôsobiť ich musíme svojmu životnému štýlu a zdravotnému stavu.

Pitný režim s aplikáciou

Ak nie ste zvyknutí piť veľa a nebývate smädní, na pitný režim sa dá ľahko zabudnúť. Dnes už však máme pomocníkov, ktorí nám so správnym režimom poradia. Stačí nám smartfón. Na Google Play či v Apple Store nájdete celý rad aplikácií (napríklad Hydro Coach), ktoré na váš pitný režim dohliadnu. Spočítajú za vás, koľko vody by ste mali vypiť, a ešte vám to aj pripomenú za pomoci notifikácie. Sú k dispozícii zadarmo.

Aby vás pitie bavilo

Popíjanie obyčajnej vody vás už začína trochu nudiť? Vyskúšajte infúzovanú vodu! Ide o čistú vodu ochutenú ovocím, zeleninou alebo bylinkami, takže sa vám dostane ešte viac vitamínov. A navyše vás bude baviť svojou rozmanitosťou a farebnosťou. Zvolené prísady jednoducho nakrájajte a vo vode nechajte namočené cez noc. A ako ingrediencie namiešať? Inšpirujte sa našim obľúbeným receptom na letné osvieženie.

Na 2 litre vody budete potrebovať:

  • 1 citrón nakrájaný na plátky (najlepšie bio)
  • 100–150 g čerstvých alebo mrazených bobúľ (napr. čučoriedok, malín či ríbezlí)
  • 10–15 mätových lístkov