Nachádzate sa tu

KROK ZA KROKOM: Naučte sa francúzske vrkoče alebo plážové vlny ako z katalógu

Premýšľate, ako oživiť letný účes? Máte dlhé vlasy a neviete si rady s ich úpravou? Máme pre vás tipy na dva jednoduché účesy, ktoré sa hodia do práce, na šport aj záhradnú párty.

Francúzske vrkoče

Francúzske vrkoče v letných horúčavách veľmi oceníte. Zapletené vlasy sú vždy upravené, nikde nelietajú, ani neprekážajú. Môžete s nimi na bicykel aj do bazéna a stále budú vyzerať dobre. Tento unikátny účes vznikol pravdepodobne v Afrike, neskôr sa dostal aj do Európy. Veľmi obľúbený bol vo Francúzsku, preto sa najčastejšie stretávame s označením „francúzsky“, niekde ho ale nájdete aj ako „holandský“ vrkoč.

Vo svojej podstate je veľmi jednoduchý. Stačí sa naučiť základnú techniku a potom už záleží len na vás, ako budete kreatívni. Do vrkočov môžete vpliesť šatku, farebné pramienky alebo kvety. Záleží len na vás. Hodí sa pre krátke aj dlhé vlasy.

POSTUP:

1. Vlasy poriadne rozčešte a rozdeľte na dve polovice. Jednu polovicu si môžete zopnúť gumičkou, aby vám vlasy neprekážali.

2. Na druhej polovici hlavy si vezmite vrchnú časť vlasov a rozdeľte ich na tri rovnako veľké pramene. Jednotlivé pramene začnite zaplietať.

3. Ľavý prameň preložte cez prostredný a potom pravý prameň cez prostredný. Prostredný prameň, ktorý je teraz vľavo opäť preložte cez prostredný a cez neho zase pravý. Ku každému krajnému prameňu (ľavému alebo pravému) pridávajte vlasy, aby ste zaplietli celú polovicu hlavy.

4. Zapletený vrkoč na konci zafixujte gumičkou.

5. Rovnaký postup opakujte aj na druhej polovici hlavy. Až vychytáte techniku, môžete vyskúšať aj druhý variant a zapliesť vlasy "zospodu". Princíp je rovnaký, len pramienky neprekladáte hore ale dole. Rozdiel vidíte na obrázku nižšie.

6. Neposedné podrasty môžete uhladiť pomocou Neviditeľnej styling-pasty – stredne silnej, ktorá vlasy prirodzene spevní bez toho, aby ich zlepila.

Plážové vlny

Pokiaľ túžite po prirodzene zvlnených vlasoch a s kulmou alebo žehličkou vám to nejde, máme pre vás riešenie.

POSTUP:

1. Suché vlasy dôkladne rozčešte a prestriekajte Ultraľahkým sprejom s morskou soľou z radu #ALCINA Style.

2. Teraz môžete použiť viac spôsobov, ako vlasy zvlniť:

a) zapletiete vlasy do francúzskeho vrkoča (postup je popísaný vyššie)

b) stiahnete vlasy do drdolu (inšpirujte sa tu)

c) namotáte vlasy na väčší uterák alebo opasok od županu

3. Vlny za pomoci tretieho spôsobu urobíte tak, že najprv vlasy rozdelíte na polovicu. Potom dva až tri centimetre od čela položíte uterák. Vezmete menší prameň vlasov a obtočíte ho okolo uteráka, potom k nemu pridáte ďalší prameň a opäť obtočíte. Takto pokračujte, až kým na uterák nenamotáte všetky vlasy. Rovnaký postup opakujte aj na druhej polovici hlavy.

4. Vlasy nechajte pár hodín zapletené, odporúčame 5–8 hodín. Ideálne nechať uschnúť cez noc.

5. Po uplynutí časovej lehoty vlasy rozpustite a upravte pomocou prstov.

6. Vlasový styling sa často fixuje lakom na vlasy, v tomto prípade by sme ale odporučili účes spevniť Sprejom na vlasy (ľahké spevnenie) alebo Štruktúrovacím styling-sprejom (silné spevnenie). Oba produkty vlas spevnia, ale zároveň v ňom ponechajú pružnosť. Výsledok tak bude pôsobiť prirodzenejším dojmom.

TIP: Chcete v lete oživiť svoje vlasy? Siahnite po našej novinke – fialovom Color šampóne. Blonďavým vlasom dodá fialový nádych, hnedým alebo červeným pridá fialové podtóny. Jeho aplikáciu zvládnete v pohodlí domova.