Nachádzate sa tu

Krok za krokom: vytvorte si perfektný účes na každú príležitosť

Či už si lámete hlavu s účesom na letnú svadbu alebo si len chcete ozvláštniť všedné dni, máme pre vás tip na jednoduchý zapletený drdol, ktorý je hotový za pár minút a zvládnete ho aj sama. Ako na to?

Jednoduchý zapletený drdol krok za krokom:

Krok 1: Vlasy najskôr starostlivo rozčešte a na jednej strane vytvorte cestičku. Na tej strane, kde je vlasov viac, odoberieme pri čele menší prameň.

Krok 2: Prameň rozdelíme na tri časti a začneme zapletať vrkoč. V tomto prípade sme zvolili holandský vrkoč, ktorý vytvára objemnejší efekt a pôsobí nevšedne. Rozdiel oproti francúzskemu vrkoču je v tom, že tu pramene neprekladáme cez seba, ale pod seba. Pletieme ho teda tak, že ľavý z troch pramienkov podvlečieme pod prostredný. Potom pod prostredným prevlečieme pravý prameň. Takto pokračujeme ďalej a k bočným prameňom vždy pridávame pramienky voľných vlasov. Zapletanie smerujeme dole za ucho. Akonáhle nebude možné pridávať ďalšie pramene, jednoducho vrkoč dopletieme do konca a zagumičkujeme.

Krok 3: Teraz prejdeme k zvyšným vlasom. Tie rozdelíme na dve časti, každú z nich spletieme do klasického vrkoča a zopneme gumičkou.

Krok 4: Naším cieľom je uvoľnený, ležérny Boho look. Jednotlivé pramene v klasických vrkočoch trochu uvoľníme alebo vytiahneme, výsledok bude pôsobiť nedbalým dojmom. Následne tieto dva copy omotáme okolo seba a pevne pripevníme sponkami.

Krok 5: Okolo drdolu vytvoreného z dvoch vrkočov nakoniec omotáme aj koniec zapletaného vrkoča a opäť pripevníme. Aj z neho môžeme niekoľko prameňov vytiahnuť a docieliť tak uvoľnenejší look. Na záver môžeme pomocou Pestujúceho krému pre lesk vlasov uhladiť vlásky poletujúce okolo tváre.