Nachádzate sa tu

Kúrové ošetrenie: Ako často a kedy ho pleti dopriať? Opýtali sme sa kozmetičky Ivany Kováčovej

O svoju pleť sa snažíme starať dôkladne a pravidelne. Napriek tomu však môžeme mať niekedy pocit, že to nestačí. Na vine môže byť náročné obdobie a pleť v týchto chvíľach volá po kúrovom ošetrení. Ako toto volanie rozpoznať, ako často kúrové ošetrenie pleti dopriať a ako sa jeho podoba líši v priebehu roka? Na to sme sa v rozhovore opýtali kozmetickej školiteľky ALCINA Ivany Kováčovej.

Čo vlastne pojem kúrové ošetrenie znamená?

Kúrové ošetrenie dodáva pleti vyššiu dávku výživy, hydratácie, regenerácie a intenzívnejšie posilňuje bariérovú funkciu pokožky.

Čím sa tento typ ošetrenia líši od bežnej dennej starostlivosti o pleť?

Pri pravidelnej domácej starostlivosti používame prípravky, ktoré pleť udržujú v dobrej kondícii v danom období. Kúrové ošetrenie zaraďujeme do starostlivosti vtedy, keď potrebujeme v krátkom čase stav pleti výrazne zlepšiť. Nie je však vhodné a ani žiaduce zaraďovať ho dlhodobo.

Ako poznáme, že nastal ten správny čas na kúrové ošetrenie?

Naša pleť potrebuje toto ošetrenie predovšetkým v prechodných obdobiach, teda minimálne štyrikrát do roka. Okrem toho sú v živote záťažové situácie, ako stres, skúšky či choroby, ktoré sa na vzhľade pleti podpíšu a je vhodné jej v týchto chvíľach dopriať extra dávku starostlivosti. Podobne ako posilňujeme imunitu zvnútra, by sme mali posilňovať bariérovú funkciu kože zvonku.

Aké ošetrenie ocení naša pleť v aktuálnom období?

Na jar pleti dopĺňame energiu, pred letom a počas neho potom hydratujeme a vitalizujeme. Jarné slniečko začína naberať na intenzite, jeho lúče sú silné a môžu spôsobiť nežiaduce reakcie, ako sú napríklad pigmentové škvrny. Kúrovým ošetrením posilníme ochrannú funkciu pleti pred intenzívnou dávkou UV žiarenia a dodáme potrebnú dávku energie. Vynikajúce výsledky zaručí kombinácia prípravkov, ako sú Intenzívna ampulková kúra, Krém Q10 a UV Control sérum.

Čo je potom potrebné zmeniť v druhej polovici roka?

Jeseň a zima prinášajú chladnejšie počasie, začíname sa teplejšie obliekať a aj naša pleť potrebuje viac chrániť, posilňovať a vyživovať. Kúrové ošetrenie však vyberáme nielen s ohľadom na ročné obdobie, ale aj na typ a aktuálny stav pleti. Vhodne namiešaný kokteil účinných látok sa prejaví okamžitým efektom a dlhotrvajúcim účinkom.

Od akého veku by sme mali kúrové ošetrenie svojej pleti dopriať?

Kúrové ošetrenie je vhodné bez rozdielu veku. To znamená, že od 25. roku začíname prevenciou, v zrelom veku potom stimulujeme prirodzené funkcie náročnej pleti.