Nachádzate sa tu

Make-up v lete? Stavte na prirodzenosť a nezabudnite na primer

V letných mesiacoch to s líčením spravidla veľmi nepreháňame. Pri vysokých teplotách uprednostňujeme prirodzenosť. Pokiaľ si ale neviete predstaviť deň bez make-upu a váhate nad tým, ako jednoducho docieliť prirodzený vzhľad, máme pre vás pár tipov.

Výber správneho produktu je základným kľúčom k úspechu. Make-up by mal zakryť nedokonalosti pleti, ale zároveň nevytvoriť na pleti masku. V ideálnom prípade by nemalo byť poznať, že nejaký máme. Túto charakteristiku skvele spĺňa kolekcia Be Authentic.

Make-up by sa mal nanášať na čistú a hydratovanú pleť. Pred samotným líčením použite Čistiacu penu alebo Čistiace mlieko. Na vyčistenú tvár naneste Wake-up Primer, ktorý pleť krásne zjemní a zmatní. Má transparentné gélové zloženie, rýchlo sa vstrebáva a pokožke poskytne dlhodobú hydratáciu. Navyše príjemne chladí, čo je ďalší vítaný bonus. Primer vytvorí kvalitný základ a predĺži životnosť ďalších produktov, ktoré použijete.

Potom siahnite po make-upe Authentic Skin Foundation, ktorý na pleti vytvorí efekt „druhej kože“. Oceníte jeho prispôsobivosť a ľahkosť. Make-up pohodlne rozotrite Profi štetcom na make-up. Stačí iba malé množstvo veľkosti šošovice. Lepšie sa aplikuje, keď ho najprv nanesiete na chrbát ruky a potom štetcom na tvár. Vďaka skoseným štetinám krásne definujete kontúry tváre, neplytváte produktom a zároveň sa neušpiníte.

Ak nechcete použiť make-up, tak je ďalším variantom CC krém, ktorý zjednotí farebný tón pleti a zaručí vyhladený, ale stále prirodzený vzhľad. Obsahuje hyaluron, panthenol, vitamín E a je vhodný pre všetky typy pleti.

Nepodceňujte silu korektoru

Korektor naneste predovšetkým pod očné okolie. Oči krásne rozjasní, skryje tmavé kruhy pod očami aj jemné vrásky. Zamaskovať ním môžete aj začervenané miesta alebo iné nedokonalosti pleti.

Frauke Albrecht, školiteľka kozmetiky ALCINA, považuje korektor za každodennú nutnosť. „Myslím, že korektor je rovnakou súčasťou života ako napríklad zubná kefka. Je nenahraditeľný, keď chcete docieliť prebudený a čistý vzhľad pleti A ešte k tomu perfektne zamaskuje tmavé kruhy pod očami. Extra účinný je v kombinácii s Hyaluron 2.0 Očným gélom."

Siahnite po korektore Authentic Concealer, ktorý má krémovú textúru a spoľahlivo odstraňuje nedokonalosti. O pohodlné nanesenie sa postará praktický flock aplikátor a ak ho chcete zapracovať ešte precíznejšie, môžete použiť aj Profi štetec na make-up.

Myslím si, že Authentic Concealer je skvelý, pretože je ľahký, skvele kryje a krásne pleť presvetlí,“ hovorí Frauke Albrecht.

Korektor by ste mali vždy nanášať až na make-up. Pokiaľ chcete dosiahnuť ešte jasnejší vzhľad, aplikujte menšie množstvo aj medzi obočie, doprostred brady alebo špičku nosa. Na rovnaké miesta potom môžete pridať aj rozjasňovač.

Pudrujte, bronzujte

Celý výsledok zapudrujte, najlepšie púdrom Luxury Loose Powder, ktorý je transparentný, takže si nemusíte lámať hlavu so správnym odtieňom. Pleť krásne rozžiari a opticky vyhladí. Ak chcete dosiahnuť jemne opálený vzhľad, siahnite po bronzeri Sun Kissed Powder. Štetcom ho naneste pod lícne kosti, na hornú líniu čela alebo pod bradu. Letný look dotiahnete k dokonalosti leskom Lip Gloss shiny red z našej jarnej kolekcie Colour me softly.