Nachádzate sa tu

Najlepšie ranné rituály pre svieži štart dňa

O tom, aký budeme mať deň, sa rozhoduje už ráno, v čase medzi prebudením a odchodom z domu. Prvá hodina po prebudení je tá najdôležitejšia, a tak je treba si ju spríjemniť – napríklad vhodnými rituálmi. Do nového dňa tak vyštartujeme s dobrou náladou. Urobte si ráno čas a neponáhľajte sa z postele. Nájdite si aspoň krátku chvíľku na veci, ktoré vás bavia a robia vám dobre. Svoj deň tak naštartujete aktívne a zistíte, že niektoré veci pôjdu oveľa jednoduchšie.

Produkty, ktoré dodajú pocit sviežosti, nás i našu pleť potešia zakaždým, keď ráno zazvoní budík príliš skoro alebo keď sa potrebujeme rýchlo prebrať po prebdenej noci. Svieža vôňa v sprche alebo maska ​​s chladivým efektom patria medzi pomocníkov, ktorí prebudia aj tých, čo nie sú práve ranné vtáčatá. Zároveň sa budú hodiť aj v letných horúčavách alebo po športovaní. Energiu dodajú aj produkty s obsahom mäty a gáfru.

Triky, ako sa rýchlo prebudiť

Ponaťahujte sa

Zvoľte si vyzváňací tón budíka, ktorý sa vám páči a príjemne vás naladí. Nepríjemný zvuk totiž vyvoláva okamžitý stres. Radšej sa vyhnite použitiu funkcie odloženého budenia, len by vás zvádzala k tomu zostať ležať. Namiesto toho sa natiahnite a rozhýbte ruky i nohy. Tak sa automaticky prebudíte, pretože sa mozog aj svaly lepšie prekrvia.

Nasajte vzduch

Otvorte okná a pustite k sebe čerstvý vzduch. Vytiahnite rolety a závesy, to vás dostane do aktívneho módu. Zhlboka sa nadýchnite a chvíľu vnímajte zvuky začínajúceho dňa.

Sprcha

Vyskúšajte studenú alebo striedavú sprchu. Povzbudí krvný obeh a prekrví pokožku.

Pitný režim

Pred spaním sa poriadne napite. Ak je v noci telo smädné, ráno je pokožka zvädnutá a pokrčená. Na nedostatok vody navyše telo reaguje stresovými hormónmi. Ráno naštartuje látkovú výmenu najlepšie pohár teplej vody s citrónom.

Chlad

Kockou ľadu alebo studenou lyžičkou opatrne prechádzajte po tvári a prikladajte na oči – chlad je príjemný a zmierňuje opuchy.

Úsmev

Nielen, že úsmev dobýva srdcia, ale dodáva aj dobrú náladu. A to dokonca aj vtedy, keď sa človek usmieva sám na seba v zrkadle.

Ako osviežiť pleť?

  • Penou

Naštartujte svoj deň špeciálnym penovým potešením. Naneste ráno na navlhčenú pleť jednu až dve dávky ALCINA Čistiacej peny, rozotrite ju a jemne vmasírujte. Následne penu dôkladne umyte vlažnou vodou.

  • Citrusmi

Vôňa citrusových plodov okamžite oživí pleť. Skin Manager Pleťové tonikum s AHA efektom zjemňuje póry, jeho hĺbkový čistiaci účinok vyrovnáva vzhľad pleti a postará sa o okamžitý pocit sviežosti.

  • Chladom

Očný gél Hyaluron 2.0 prebudí unavené oči svojím chladivým účinkom, ktorý zmierňuje opuchy. Najlepšie je skladovať ho v chladničke.

  • Hydratáciou

Keď je pleť napätá a suchá, pomôže extra porcia vlhkosti. Komplex Aquari a bambucké maslo obsiahnuté v Hydratačným sére dlhodobo ošetruje pleť a tá je potom jemná a hladká.

  • Energiou

Ak chcete dodať svojej pleti energiu, doprajte jej ampulkovú kúru, napríklad s koenzýmom Q10. Energy Ampulka dopraje unavenej a zvädnutej pleti čerstvejší vzhľad.

Prečítajte si tiež:

Krásna vďaka vode