Nachádzate sa tu

Očná linka pre každý tvar oka: ako ju správne nakresliť?

Očné linky patria k tým produktom, ktoré dokážu úplne zmeniť podobu výsledného líčenia. S ich pomocou vytvoríte jemný a decentný, ale aj veľmi výrazný a dramatický vzhľad. Linka sa hodí na každú príležitosť a pristane všetkým – stačí len vedieť aký typ a farbu linky zvoliť. Ktorá je tá pravá pre vás?

Kajalová linka na malých očiach

Cieľom majiteliek malých očí väčšinou býva oči opticky zväčšiť. Z toho dôvodu linku radšej neaplikujte na tzv. vodnú líniu – oči by ešte zmenšila. Namiesto toho linku vykreslite pozdĺž hornej línie mihalníc a veďte vonkajší koniec mierne nahor. Na spodnú vodnú líniu naneste bielu kajalovú ceruzku, ktorá oko presvetlí a tým opticky zväčší. Zároveň tak potlačíte prípadné začervenanie či zožltnutie.

Kajalová linka na veľkých očiach

Veľké oči si zaslúžia zvýraznenie. Kajalovou linkou môžete obkrúžiť líniu spodných aj horných mihalníc. Krásne ich podčiarkne dymové líčenie, ktoré veľkým očiam obzvlášť pristane. Pri tomto tvare očí sa nemusíte báť linku použiť ani na spodnú vodnú líniu (použiť môžete napríklad kajalovú ceruzku ALCINA Kajal Liner).

Čo s linkou (ne) robiť

  • Nezostávajte len pri čiernej. Farebná kajalová ceruzka vnesie do líčenia nové akcenty a pomôže krásne podčiarknuť farbu vašich očí.
  • Aby očná linka lepšie držala, očistite pred jej nanesením očné viečko.
  • Ak chcete dosiahnuť väčšiu symetriu linky, rozdeľte jej vykresľovanie do dvoch krokov. V prvom veďte linku z vnútorného kútika smerom do stredu, v druhom z vonkajšieho kútika smerom do stredu.
  • Nezabudnite ceruzkou vyplniť aj medzery medzi mihalnicami – jedine tak ich opticky zahustíte.
  • Ku farebným linkám nepoužívajte príliš výrazné očné tiene a rúže.
  • Nenechajte linku na vonkajšom okraji padať dole, vždy by mala na konci smerovať nahor.
  • Používajte vždy ceruzky s ostrým hrotom. S tupými ceruzkami nikdy nedosiahnete precízny výsledok.