Nachádzate sa tu

Okamžitá pomoc so suchou a svrbiacou pokožkou hlavy? Peeling!

Nielen v chladnom počasí sa stretávame s tým, že pokožka hlavy svrbí a javí známky podráždenia. Aj ona, rovnako ako zvyšok kože na tele, môže stratiť prirodzenú rovnováhu vplyvom vonkajších faktorov, ako sú kolísanie teploty alebo suchý vzduch. V dôsledku toho je ochranná bariéra pokožky hlavy narušená, čo so sebou prináša aj nepríjemné svrbenie alebo lupiny.

Čo robiť, keď pokožka hlavy svrbí?

Ak je pokožka hlavy suchá a podráždená, je na čase ju posilniť a upokojiť. Na umývanie vlasov používajte šetrný šampón s jemnými tenzidmi, ktoré pomáhajú čistiť a regenerovať pokožku (napríklad Sensitiv šampón ALCINA). V ideálnom prípade si vlasy neumývajte každý deň, ale len každý druhý deň alebo raz za tri dni. Na umývanie nepoužívajte horúcu vodu, vlasom aj pokožke hlavy svedčí skôr voda vlažná. Skúste obmedziť aj fénovanie.

Pomôcť môže aj Balzam na pokožku hlavy, ktorý zmierňuje svrbenie a začervenanie, a vďaka obsiahnutým lipidom a výťažkom z alantoínu a bisabololu má aj protizápalové účinky. Návrat pokožky do rovnováhy zaručí Sensitive fluid na pokožku hlavy. Poskytuje uvoľnenie a hydratáciu a zároveň posilňuje obranné schopnosti a chráni kožnú bariéru. Masáž Bi Aktiv sérom, ktorý obsahuje komplex prírodných účinných látok ako extrakt z dráča či skorocelu, potom zmierňuje svrbenie, odstraňuje lupiny a vracia produkciu mazových žliaz do normálu.

Šampóny proti lupinám nemusia byť najlepšou voľbou

Dôsledkom suchej pokožky hlavy môžu byť lupiny. Možným riešením sa potom zdajú byť šampóny proti lupinám, ktoré ale často pokožku hlavy odmasťujú, narúšajú jej bariéru a tá sa stáva ešte suchšou. Veľakrát sú totiž tieto šampóny určené skôr na boj s veľmi viditeľnými lupinami na mastnej pokožke hlavy. Namiesto nich je lepšie zabezpečiť, aby bola pokožka v rovnováhe. Ak sa problém nelepší, je dobré navštíviť dermatológa.

Pozor na zvyšky stylingu a produkty s alkoholom

Neblahý vplyv môžu mať na pokožku hlavy aj nedokonale odstránené zvyšky stylingu, potu alebo kožného mazu, ktoré môžu následne upchávať póry. Niektoré stylingové prípravky (napríklad lak na vlasy) je preto dobré večer vyčesať. Ak je pokožka podráždená, je lepšie vyhnúť sa použitiu bezoplachových produktov. Rovnako tak sa v tomto prípade vyvarujte prípravkov s obsahom alkoholu, ten by spôsobil ďalšie vysychanie.

Skvelou voľbou na nevýrazné a matné vlasy či rýchlo sa mastiacu pokožku hlavy je jemný peeling. Odstráni odumreté kožné bunky, nadbytočný maz a práve aj zvyšky stylingu. ALCINA Peeling na pokožku hlavy obsahuje jemne mletú lávovú horninu, pomocou ktorej nečistoty šetrne odstraňuje, a zanecháva pocit uvoľnenosti a ľahkých a vzdušných vlasov. Odstránené nečistoty umožnia lepšie vstrebávanie účinných látok zo šampónov.