Nachádzate sa tu

Ombré pery: ako vyčarovať hit tejto sezóny?

Najskôr to boli Ombré vlasy, potom Ombré nechty, a teraz sa tento trend presunul na pery. O čo sa vlastne jedná? Termín Ombré pochádza z francúzštiny a predstaviť si pod ním môžeme postupné prelínanie dvoch alebo viacerých tónov, bez viditeľného prechodu. Na perách zvyčajne vyzerá tak, že tmavší tón lemuje kontúru pier a smerom do stredu sa zosvetľuje. A prečo si ho svet krásy obľúbil? Pomáha totiž pery opticky zväčšiť a vyzerá skrátka dokonale.

Ombré pery na každú príležitosť

Tento hit už možno na sociálnych sieťach sledujete nejakú dobu, no teraz je ešte viac trendy ako kedykoľvek predtým. Hoci to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať, hodí sa na každú príležitosť. V jemnejších a decentnejších farbách bude vyzerať skvele na bežné denné nosenie, večer potom môžete "pritvrdiť" a vytvoriť Ombré líčenie v sýtych, tmavých tónoch. Ombré pery si síce žiadajú trochu cviku, ale nakoniec ich zvládne aj začiatočník.

Ako na Ombré pery?

Pri líčení pier v Ombré štýle si najskôr vystačíte s kozmetickými produktmi, ktoré už doma máte. Stačiť vám budú dva odtiene rúžov ​​alebo ceruziek na pery v ladiacich tónoch, z ktorých jeden by mal byť svetlejší a druhý tmavší. Aby rúž dlhšie vydržal a nerozmazával sa, je dobré použiť aj kontúrovaciu ceruzku. Ešte zaujímavejší finiš a oživenie docielite, ak rúž pretriete leskom, napríklad iba v strede pier. Aby bol výsledok naozaj dokonalý, nezabudnite pery na líčenie dobre pripraviť. Na to najlepšie poslúži peeling (naším tipom je Lip Scrub) a tiež dobrý balzam.

Ombré pery v 3 krokoch

Ombré pery jednoducho vytvoríte za pomoci kolekcie ALCINA Fall in love. Ako na to?

1. Najprv s použitím ceruzky Lip Duo (modelka použila odtieň cinnamon brown) obkreslite tenším a zároveň tmavším koncom kontúru pier. Vykreslite aj kútiky.

2. Stred pier vyfarbite silnejším koncom ceruzky so svetlejším odtieňom. Ceruzku veďte aj ku vykontúrovaným okrajom, aby sa oba odtiene spojili a prechod medzi nimi bol plynulý a jemný.

3. Pre 3D efekt a opticky plnší vzhľad pier naneste do úplného stredu lesk Satin Lip Gloss. Nezabudnite ho opäť poriadne zapracovať, aby okraje splynuli s ceruzkou Lip Duo. Tou potom môžete ešte na záver upraviť prípadné nedokonalosti a vylepšiť prechody.