Nachádzate sa tu

Orámujte tvár perfektným obočím

Obočie má veľký vplyv na celkový výraz tváre, a preto by sme jeho úlohu nemali podceňovať. Časy, kedy sme si obočie upravovali do tenkého, úzkeho tvaru, sú preč. Dnes väčšinou odstraňujeme iba chĺpky presahujúce ideálnu linku alebo tie, ktoré sa nám skrátka nezdajú estetické. Cieľom je teda čo najprirodzenejší vzhľad. Pretože obočie rámuje tvár, malo by zodpovedať jej proporciám tváre. Aby tvaru tváre skutočne lichotilo, stačí poznať pár jednoduchých tipov.

Správne vytrhávanie

Pretože aktuálnym trendom je prirodzené a husté obočie, chĺpky by sa mali odstraňovať iba pod oblúkom, nad a pod koncom obočia a medzi obočím. Príroda väčšinou zariadila, že tvar obočia zodpovedá tvaru tváre, a preto je lepšie trhať menej ako viac. Ak vás vytrhávanie bolí, skúste chĺpky odstraňovať po nahriatí tváre, napríklad po sprchovaní. Teplo totiž otvára póry a vytrhávanie je tak jednoduchšie a menej bolestivé. Vždy chĺpky trhajte v smere rastu. Dôležitá je aj kvalitná pinzeta, ktorú treba pravidelne čistiť, aby nedošlo k zápalu.

Obočie podľa tvaru tváre

Všeobecne platí pár pravidiel, ktoré určujú, aké tvary tváre a obočia sa k sebe hodia. Plochá tvár znesie silnejšie obočie, úzkym tváram pristanú skôr jemnejšie tvary. Intenzita obočia by mala byť vždy úmerná veľkosti očí. Malé oči lepšie orámuje tenšie obočie ako veľmi husté. Ženám s hranatou tvárou lichotí zaoblené obočie, okrúhlej tvári pristanú ostrejšie hrany. Husté obočie sa najlepšie hodí k oválnej tvári. Pokiaľ máte podlhovastú tvár, obočie môže byť mierne skosené, ale nemalo by sa príliš dlho zužovať. Tým tvár opticky skrátite.

Ideálny tvar obočia môžete zistiť pomocou takzvaného mapovania. To napovie, kde by mal byť jeho najvyšší bod a ako dlhé by malo byť. Stačiť vám na to bude len pero či štetec.

1. Položte štetec od jednej nosnej dierky pozdĺž nosa až po obočie. Bod, kde sa štetec stretáva s obočím, označuje jeho ideálny začiatok.

2. Najvyšší bod spoznáte tak, že štetec povediete od nosnej dierky smerom cez zrenicu oka. Priesečník s obočím označuje najvyšší bod.

3. V ideálnom prípade obočie končí na predĺženej linke od nosnej dierky po vonkajší kútik oka.

Líčenie obočia krok za krokom

Ak sa cítite lepšie skôr s prirodzeným obočím, postačí vám na jeho úpravu kefka.

Trik: Nastriekajte na kefku lak na vlasy a vytvarujte obočie do požadovaného tvaru.

Tí, ktorí majú radšej intenzívnejší look, môžu obočie zvýrazniť viac. Ale buďte opatrní, takzvané americké obočie s veľmi silnými oblúkmi môže pôsobiť trochu prehnane. Husté tmavé obočie a blond vlasy á la Cara Delevingne nemusí pristať každému.

Púder na obočie zaistí optickú plnosť a hustotu. Pomocou skosenej kefky na obočie a púdru v správnej farbe možno vyplniť redšie miesta, zvýrazniť farbu a podčiarknuť požadovaný tvar. Prácu s ním zvládnu aj začiatočníci v líčení. Púder Perfect Eyebrow Powder optimálne priľne a vydrží perfektne celý deň. Tip: Vždy začnite s aplikáciou v najsvetlejšom mieste obočia.

Ceruzkou je ideálne obočie dokresľovať pomocou krátkych čiarok. Hodí sa vtedy, keď chcete viac definovať tvar oblúka a prehĺbiť farbu. Obojstranná ceruzka Perfect Eyebrow Styler umožňuje precízne vykreslenie tmavším koncom. Druhý, svetlejší odtieň potom naneste pod obočie, čím ho opticky nadvihnete a otvoríte pohľad.

Ideálna kombinácia: Ak chcete opticky zväčšiť oči, použite do vnútornej linky Nude Liner.

Ceruzky a púdre na obočie môžete doplniť gélom na obočie alebo špirálou. Špirála na obočie Brow Mascara oblúky vyplní, definuje a zafixuje. Použiť sa dá aj samostatne a dodáva obočiu krásny prirodzený vzhľad.

Farbenie obočia

Okrem modelovania obočia ponúka mnoho kaderníckych a kozmetických salónov aj farbenie obočia. Pritom nejde vždy len o stmavenie, niekedy stačí farbu chĺpkov zjednotiť a výsledkom je výraznejší a plnší vzhľad.