Nachádzate sa tu

Poznáte novú techniku melírovania Babylights?

Radi by ste oživili svoj účes, ale necítite sa na výraznú zmenu? Potom by vás mohol zaujímať aktuálny trend s názvom Babylights. Ako napovedá samotný anglický názov, jedná sa o techniku ​​inšpirovanú svetlými detskými vláskami, ktoré pôsobia v okolí tváre ešte svetlejším dojmom. Jemnou zmenou tak dosiahnete zaujímavý efekt, ktorý bude mať šmrnc a zároveň zostane úplne prirodzený.

Čo sú Babylights?

Melíry už nemajú len jednu podobu. V roku 2022 sa môžeme stretnúť s celou plejádou ich typov – od Lowlights cez výrazné Chunky Highlights až po Babylights – z ktorých každý vykúzli vo vlasoch iný efekt.

Babylights spoznáte podľa veľmi jemných melírov, ktoré zostupujú ku končekom vlasov. Nie sú vytvárané podľa žiadneho vzorca, vždy záleží na samotnom kaderníkovi, na ktorých miestach a koľko melírov vytvorí. Jeho úlohou je, aby výsledok pôsobil dojmom, že sa vo vlasoch odráža slnko. Vďaka tomu je výsledok maximálne prirodzený. Babylights poteší aj jednoduchou údržbou. Nie je potrebné ich neustále prefarbovať, začínajú totiž až pod korienkami vlasov a pri odrastaní nie je farebný rozdiel oproti pôvodnej farbe vlasov nijak výrazný.

Ako sa Babylights farbia?

Babylights nezačínajú priamo pri korienkoch vlasov, ale zhruba o dva centimetre nižšie. Dôrazné sú hlavne po stranách tváre. Na zvyšku vlasov sa potom vytvorí len niekoľko pramienkov, ktoré dodajú prirodzený lesk.

Všeobecným pravidlom je, že Babylights by mali byť maximálne o jeden až dva tóny svetlejšie ako prirodzená farba vlasov. Z toho dôvodu sú vhodné predovšetkým pre blondínky, ale docieliť sa tohto vzhľadu dá aj v prípade tmavších vlasov.

Komu Babylights pristanú?

Kaderník by mal melíry prispôsobiť odtieňu pleti aj farbe vlasov, vďaka čomu môžu Babylights pristať takmer každému. Ocenia ich najmä ženy, ktoré chcú zakryť šedivé pramene. V týchto prípadoch dodajú melíry účesu živosť a mladistvosť.

Táto technika poteší i majiteľky jemných vlasov. Dokáže totiž opticky dodať objem a vykúzli krásny 3D efekt. Tento trend lichotí krátkym aj dlhým vlasom.

Skvele vynikne nielen na rovných a jemných vlasoch, ale podčiarkne aj kučeravú hrivu. Dajte si len pozor na silu pramienkov. Príliš tenké melíry by v spleti vlasov zanikli, príliš široké by potom pôsobili neprirodzene. Je veľmi dôležité nájsť zlatú strednú cestu.

Ako sa starať o Babylights?

Len zdravé vlasy môžu urobiť skutočný dojem. Akonáhle vstúpi do hry odfarbovanie, treba pridať na starostlivosti, aby si vlasy zachovali žiarivosť. A ani Babylights nie sú výnimkou. Je preto dôležité používať prípravky určené práve na farbené vlasy.

Prípravky z radu ALCINA Color & Blonde sú špeciálne navrhnuté tak, aby udržali farbené a melírované vlasy zdravé:

  • Regeneračný šampón na farbené a namáhané vlasy jemne čistí a uľahčuje rozčesávanie. Pšeničný proteín vyhladzuje štruktúru vlasov a cenné aminokyseliny vlasy posilňujú. Panthenol sa postará o dodanie hydratácie.
  • Šampón na farbené vlasy zaručí intenzívnu regeneráciu a dodá výrazný lesk. Vlasy sú optimálne zásobené vlhkosťou a zároveň je postarané o sýtosť farby. Vďaka jemnému zloženiu je vhodnou alternatívou na každodenné umývanie vlasov šampón A/C Plex, ktorý zlepšuje vlasovú štruktúru a podporuje pružnosť vlasov. Komplex účinných látok napomáha k náprave odfarbených alebo trvalých vlasov.
  • Bezoplachová Pena na farbené vlasy chráni pred vysušením a ponúka dodatočnú ochranu farby. Obsahuje UV filter, čím zabraňuje vyblednutiu farby, zároveň posilňuje lesk a uľahčuje rozčesávanie.
  • Fluid na vlasové končeky vyniká vysokou koncentráciou účinných látok, vyhladzuje zdrsnené a rozstrapkané končeky a dodáva im lesk a starostlivosť.

Babylights na blond alebo šedivých vlasoch

Pri Babylights hrozí – rovnako ako v prípade iných techník odfarbovania – sfarbenie blond odtieňa do žlta. Pokiaľ však túžite po studenom tóne, siahnite po šampónoch ALCINA Pastell Ice-Blond, ktoré neutralizujú zlaté, žlté aj žltooranžové odlesky a oživujú lesk vlasov.

Užite si Babylights ešte dlhšie

Aj keď už nová farba stratila pôvodný lesk, netreba chodiť na farbenie hneď. Osviežiť a oživiť ju môžete za pomoci Color Gloss + Care Emulsions, ktoré sú dostupné v mnohých odtieňoch od prirodzenej blond cez hnedú až po trendy pastelové či intenzívne tóny.

Rovnako ako pri ďalších farbiacich technikách by ste sa aj u Babylights mali ubezpečiť, že vlasy pri používaní žehličiek a kuliem nevystavujete prílišnému teplu. Vlasy sú veľmi namáhané samotným farbením, čo by spolu s pôsobením tepla mohlo znamenať ich suchosť a lámavosť. Pred každou tepelnou úpravou teda nezabudnite na ochranné prípravky.

Babylights vždy u kaderníka!

Aby ste dosiahli pôsobivý a prirodzený výsledok Babylights, zverte sa ​​ vždy do skúsených rúk kaderníka. Profesionál vám poradí s výberom správneho odtieňa ladiaceho s vašim tónom vlasov a pleti a zvolí správne rozloženie pramienkov tak, aby korešpondovali s vašim strihom. Vďaka tomu vzniknú nenápadné a prirodzené prechody a autentický look.

Babylights sú skvelou voľbou pre každého, kto chce vlasy zosvetliť, ale zároveň sa nechce rozlúčiť so svojou prirodzenou farbou vlasov. Jemné a svetlé pramienky vykúzlia štýlový plážový look, ktorý sa ľahko udržuje a leto s ním nikdy neskončí.