Nachádzate sa tu

Pozor – toto leto bude ľadové!

Potom, čo sme dali zime zbohom a jar nás prebudila štekliacimi slnečnými lúčmi, približuje sa míľovými krokmi aj leto a s ním zaslúžený čas odpočinku. Pri kúpaní v prírode, opaľovaní a dňoch strávených pri bazéne často zabúdame na jednu vec: pri vysokých teplotách a silnom slnečnom žiarení telo stráca veľa vody, koža sa vysušuje a vyžaduje tak extra dávku hydratácie. Voda je pritom pre pokožku nevyhnutná ako súčasť ochrannej bariéry, ktorá zaisťuje funkciu dôležitých enzýmov a udržuje ju pevnú a pružnú. V lete je preto obzvlášť dôležité používať ľahké ošetrujúce produkty, ktoré dodávajú pleti dlhodobejšiu hydratáciu.

ALCINA SKIN ICE pre sviežu pleť

Dokonalé letné ochladenie prichádza tento rok nielen v podobe zmrzliny, ale aj ako pleťová maska. Nový osviežujúci must-have kúsok ALCINA SKIN ICE vyzerá ako ľadový sorbet a vonia ako grapefruit, mango a pomaranč. Má unikátnu sorbetovú štruktúru, ktorá sa nelepí a pleť nemastí. Práve táto konzistencia zaisťuje chladivý účinok počas celej doby pôsobenia. Chladiaci efekt spôsobený odparovaním vody posilňuje mikrocirkuláciu v pokožke a zjemňuje pleť. Koža sa osvieži, zhydratuje a póry sa zmenšia. Masku využijete aj po dlhom dni strávenom v žiare slnečných lúčov. Je totiž vhodná aj ako prípravok po opaľovaní, zmierňuje opuchnutie slzných vačkov a má okamžitý ošetrujúci efekt. V ázijských krajinách sú prípravky s chladivým účinkom veľmi obľúbené ako súčasť každodennej starostlivosti, zaraďte ich do svojej kozmetickej výbavy aj vy!

Ľadová vzpruha

Ako masku ALCINA SKIN ICE používať? Po vyčistení pokožky ju naneste v silnejšej vrstve na tvár. Nechajte 10 minút pôsobiť. Potom môžete chladiaci účinok podporiť krátkou masážou s dvomi kockami ľadu. Kruhovými pohybmi masírujte kockami pokožku, až kým sa ľad nezačne roztápať. Masku následne odstráňte. A ste dokonalé ochladení! Masku uchovávajte počas horúcich dní v chladničke.

Tipy na letné ochladenie

Perfektným doplnkom k maske ALCINA SKIN ICE je očný krém, ktorý zabráni opuchom v citlivej oblasti očí počas horúčav. Hyaluron 2.0 Očný gél zaistí pokožke po opaľovaní nevyhnutnú hydratáciu, a pretože sa kyselina hyaluronová v koži prirodzene vyskytuje, pokožka ju veľmi dobre znáša.

A nezabudnite: základom je pitie dostatočného množstva tekutín. Preto sa inšpirujte našim tipom na zdravé a osviežujúce smoothie. Spolu so Skin Ice maskou naštartuje to pravé letné osvieženie!

Grapefruitovo-mangové smoothie s mrkvou (2 porcie)

  • 120 ml pomarančovej šťavy
  • 1 mrkva
  • 1 malý grapefruit  
  • 1 mango
  • 1 mrazený banán (mrazí sa nakrájaný na plátky bez šupky)

Grep a mango olúpeme a nakrájame na kúsky. Mrkvu ostrúhame a nakrájame na malé kúsky. Pripravené ovocie dáme do mixéru s mrazenými banánovými plátkami a pomarančovou šťavou. Rozmixujeme a užívame si!

Prečitajte si tiež:

Čo má spoločné znečistenie ovzdušia a starostlivosť o pleť?