Nachádzate sa tu

Prebuďte sa zo zimného spánku: tipy na zimnú starostlivosť od odborníka

Medzi jeseňou a jarou je presne 89 dní. Vďaka Kašmírovej sérii ALCINA však tieto dni nemusíme odpočítavať. Výdatné luxusné prípravky sa postarajú o suchú a chladom namáhanú pokožku a poskytnú tak optimálnu zimnú starostlivosť o telo, ruky, tvár a teraz aj vlasy.

Prečo sú vlasy v zime tak nevýrazné?

Striedanie teplého vzduchu vo vnútri a chladného vonku zbavuje vlasy vlhkosti. Stávajú sa tak matnými, nevýraznými a krehkými. Tieto negatívne vplyvy ešte zhoršujú čiapky či iné pokrývky hláv. Vlasy elektrizujú a od pružnej a lesklej hrivy majú ďaleko. „S príchodom zimného obdobia by sme mali spôsob starostlivosti o vlasy zmeniť, aby dostali všetko, čo v chladnom počasí potrebujú," hovorí Matthias Rump, produktový manažér vlasovej kozmetiky. Pravidelná a vhodná starostlivosť zaistí, že naše vlasy budú schopné čeliť zmenám teplôt a chlad im toľko neublíži.

Akú starostlivosť o vlasy v zime vybrať?

Odborník na starostlivosť o vlasy odporúča používať šampóny a balzamy, ktoré vlasom prinášajú všetko potrebné a chránia ich pred vysúšaním. Perfektnú dvojicu do zimného obdobia tak predstavuje Kašmírový šampón a balzam. Šampón vlasy šetrne čistí, dodáva im lesk a pružnosť a reguluje statický náboj. Ideálnym doplnkom k nemu je balzam s luxusnou kašmírovú vôňou. Spoločne prebudia vlasy zo zimného spánku a oživia ich krásne hodvábnym vzhľadom.

Prečo potrebuje naša pleť v zime inú starostlivosť?

Rovnako ako sa v zime balíme do vlnených kabátov, svetrov a šálov, potrebuje špeciálnu zimnú ochranu aj naša pleť. Zakaždým, keď teplota klesne pod 8 stupňov, začnú mazové žľazy obmedzovať svoju činnosť a v nižších teplotách dokonca prestávajú pracovať úplne. Z dôvodu chýbajúceho ochranného filtra sa vlhkosť z povrchu pokožky odparuje oveľa rýchlejšie ako obvykle. Pokožka sa vysušuje, začína byť drsná a citlivá, často dokonca praská či svrbí. Pleti tak prospievajú hutnejšie prípravky, ktoré ju svojou výdatnou starostlivosťou ošetrujú. Kašmírový krém znižuje pocit pnutia, redukuje suché vrásky a zaisťuje hladkú pokožku.