Nachádzate sa tu

Prečo aj vaše vlasy potrebujú UV ochranu?

Všimli ste si niekedy, že sú vaše vlasy v lete zoslabnuté, blednú a sú krehkejšie a lámavejšie? Nezdá sa vám to, je to zrejme výsledok pôsobenia slnečných lúčov. Tie totiž môžu okrem kože poškodiť aj naše vlasy. Kým o ochrane pokožky sa hovorí často, na vlasy sa v tomto smere často zabúda. Nenechajte ich toto leto trpieť a poskytnite im ochranu pred slnkom. Ako na to?

Leto: náročné obdobie pre vlasy

Ak vás predošlé riadky dostatočne nepresvedčili, poďme sa na problémy, ktoré môžu slnečné lúče vlasom spôsobiť, pozrieť zblízka. Ak si vlasy farbíte, najskôr sa všemožnými spôsobmi snažíte zachovať ich žiarivosť a sýty odtieň. Pri pobyte na slnku však dochádza k blednutiu farby oveľa rýchlejšie, a to vplyvom degradácie melanínu, vlasového pigmentu, ktorý z vlasov mizne. To sa samozrejme týka aj vlasov nefarbených. Spolu s chlórovanou či slanou vodou žiarenie oslabuje aj štruktúru vlasov a spôsobuje ich krehkosť. Vysoké teploty majú zase za následok to, že je vaša hriva nadmerne vysušená. Pri opaľovaní často zabúdame na pokožku hlavy, ktorá sa môže ľahko spáliť.

Ako chrániť vlasy pred slnkom?

V prvom rade je potrebné si pôsobenie slnka uvedomiť a zbytočne mu vlasy (ani pokožku) nevystavovať. Pri prechádzkach či opaľovaní môžete vlasy chrániť klobúkom či šatkou. Po kúpaní v mori či bazéne sa vždy osprchujte sladkou vodou, aby ste práve chlór alebo soľ z vlasov čo najskôr vymyli a minimalizovali tak poškodenie. Myslite aj na hydratáciu, a to ako formou dostatočného prísunu tekutín, tak aj priamo do vlasov – dodať ju môže napríklad ALCINA Hydratačný sprej.

Tipy na produkty, ktoré vlasy ochránia:

ALCINA Regeneračná pena

Stačí pretrepať, naniesť na umyté vlasy a ísť. Obsiahnutý hydratačný komplex s lipidmi a UV filtrom zaručí regeneráciu suchých a narušených vlasov a tiež ich hebkosť a vitalitu.

 

ALCINA Pena na farbené vlasy

Bezoplachová Pena na farbené vlasy dodá potrebnú hydratáciu aj ochranu pred UV žiarením a zároveň sa postará o zachovanie čo najžiarivejšieho odtieňa vlasov.

ALCINA Hydratačný sprej

Kedykoľvek bude váš účes v priebehu dňa potrebovať okamžité osvieženie, použite Hydratačný sprej. Dodá vlasom silu, optimálnu hydratáciu, lesk i hebkosť a vďaka UV filtru poskytne potrebnú ochranu pred slnečnými lúčmi.