Nachádzate sa tu

Prečo je každodenné čistenie pleti tak dôležité?

Pravidelné čistenie by malo byť základom starostlivosti o pleť. Je predpokladom udržania zdravej pokožky a jej vitálneho vzhľadu. Samotná voda na to však ale nestačí, dokáže totiž odstrániť iba vo vode rozpustné látky. Ak pleť čistíte iba vodou, časom sa na povrchu pokožky vytvorí mastný film, ktorý upchá póry. Rovnako ako voda sa na čistenie pleti nehodí ani bežné mydlo. Nevyrovnáva totiž hodnoty pH a výsledkom je pocit napätia, začervenania a podráždenia a pokožka je citlivejšia. Ideálnou voľbou sú preto šetrné, tuky rozpúšťajúce čistiace prípravky, ktoré z našej pokožky spoľahlivo odstránia jemný prach i ďalšie nečistoty.

Čistite správne a pravidelne

Otázkou, ktorý krém je pre našu pleť vhodný, sa zaoberáme často. Nad čistením pleti sa však zamýšľame oveľa menej. Pritom je rovnako dôležité. Obzvlášť v dnešnej dobe, kedy škodlivé vplyvy okolitého prostredia predstavujú pre našu pokožku skutočnú výzvu. Vzduch okolo nás nebol nikdy tak veľmi znečistený ako dnes a jemné čiastočky prachu škodia nielen pri vdychovaní, ale spôsobujú nepríjemnosti aj pokožke.

Čistenie pleti krok za krokom

KROK 1: Dôkladné čistenie tváre a očí

Čistiace prípravky voľte predovšetkým podľa typu pleti. Ak sa líčite, kúpte si tiež špeciálny odličovač na oči.

Soft Eye Make-up Remover

Dvojzložkový odličovač jemne a dôkladne odstraňuje make-up očí i pier, dokonca aj ten vodoodolný. Nezanecháva mastný film a nevysušuje vyčistené miesta. Je otestovaný očnými lekármi, aby ho mohli používať aj nositelia kontaktných šošoviek, takže aj v ich prípade je to trefa do čierneho.

Ako ho použiť? Prípravok pretrepte, naneste na vatový tampón, na chvíľku pritlačte na partie očí alebo pier a jemne odstráňte všetok make-up.

Čistiaca pena

Rozmaznávanie penou si užijú všetky typy pokožky. Vďaka obsahu jemných tenzidov a hydratačného komplexu je pena každodenným pomocníkom zdravo vyzerajúcej a žiarivej pleti, ktorú šetrne, ale dôkladne čistí, rozjasňuje a odstraňuje aj dlhotrvajúci make-up.

Ako ju použiť? Naneste penu na navlhčenú pleť, krúživými pohybmi ju rozotierajte a potom zmyte vodou.

Čistiaci gél

Intenzívne osvieženie, posilnenie a zároveň dôkladné čistenie pleti zvládne Čistiaci gél. Je vhodný na mastnú alebo zmiešanú pleť, ale ocení ho aj citlivá alebo problematická pokožka. Obsahuje zinok a aloe vera a nespôsobuje vysúšanie pleti.

Ako ho použiť? Naneste gél do dlaní, pridajte trochu vody a napeňte. Krémovú penu naneste na navlhčenú tvár a opláchnite vlažnou vodou.

Čistiace mlieko

Toto jemné mlieko pleť čistí a ošetruje v jedinom kroku. Je ideálny na suchú a náročnú pleť, ktorú uvoľní za pomoci oleja z jadierok z hrozna a hydratačných látok. Výsledkom je pocit čistej a upravenej pokožky, takmer ako po nanesení krému.

Ako ho použiť? Naneste na pokožku suchými rukami a následne zmyte vodou alebo zotrite obrúskom.

KROK 2: Pleťové tonikum

Kyslé alebo pH neutrálne pleťové tonikum pomáha pokožke po vyčistení obnoviť jej prirodzenú rovnováhu a zároveň ju pripraví na ďalšiu starostlivosť.

Pleťové tonikum bez alkoholu

Toto základné pleťové tonikum pleť rozjasňuje, upokojuje a výťažky z opuncie dodávajú pokožke vlhkosť. Je vhodné na suchú aj citlivú pokožku.

Pleťové tonikum s alkoholom

Vďaka nízkemu obsahu alkoholu dokáže tonikum odstrániť nadbytočný kožný maz, osviežiť pokožku a tvár ideálne dočistiť. Je však potrebné myslieť na to, že čím suchšia pleť je, tým menej alkoholu by malo tonikum obsahovať.

Skin Manager Pleťové tonikum

Toto tonikum s ovocnými kyselinami pôsobí zároveň ako peeling: pleť je po nanesení rovnomernejšia, pokožka pružnejšia a póry jemnejšie. Dokáže redukovať aj pigmentové škvrny.

Aktívne tonikum

Predovšetkým na zrelšiu pleť je určené Aktívne tonikum s ovocnými kyselinami, ktoré okrem čistenia pleti, redukcie vrások a pigmentových škvŕn a odstránenia suchých šupiniek dokáže zmenšovať póry a urýchľuje regeneráciu kožných buniek.

Starostlivosť o oči a tvár: úspech tkvie v pravidelnosti

Po vyčistení pokožky naneste na oči a tvár ošetrujúce produkty, ktoré naplnia potreby vašej pleti. Práve dôkladná starostlivosť totiž udržuje pokožku mladistvú. Jedným z hlavných dôvodov je, že kvalitný krém podporí ochrannú bariéru pokožky a chráni ju tak pred vplyvmi okolitého prostredia, ktoré sú dôvodom starnutia pleti. Je však potrebné, aby bola starostlivosť pravidelná. Vytvorte si každodenný rituál, podobne ako v prípade čistenia zubov. Pokožka sa vám za láskyplnú starostlivosť odmení pestovaným a sviežim vzhľadom, a to aj v neskoršom veku.