Nachádzate sa tu

Prečo nikdy nechodiť do postele s make-upom?

Pohľad na vankúš odhaľuje stopy po špirále a obtlačky rúžu, pohľad do zrkadla zase pandie kruhy okolo očí a pupienky. Znie vám to povedome? Zrejme ste včera večer vinou únavy líčenie dôkladne neodstránili. "Odlíčenie? Nechám to na ráno, už je veľa hodín," povedala si nejedna z nás. Lenže pravdou je, že neodstránenie make-upu pred spaním je jedným z najväčších hriechov proti kráse. Prečo by sme sa teda mali týmto situáciám vyhýbať?

Spanie s make-upom...

...môže zapríčiňovať tvorbu pupienkov a čiernych bodiek

Make-up často používame na prekrytie nedokonalostí pleti. Lenže ak ho na pleti necháme aj cez noc, nedokonalosti sa na pleti začnú opäť tvoriť. Make-up totiž mení prostredie kože a môže podporovať rast anaeróbnych baktérií, ktoré podporujú vznik akné. Zvyšky make-upu potom zostávajú v póroch a upchávajú ich.

...narušuje regeneráciu kože

V noci prichádza čas na regeneráciu kože a začínajú sa tvoriť nové bunky. Hrubá vrstva make-upu však môže tento proces obnovy výrazne narušovať.

...spôsobuje lámanie alebo vypadávanie mihalníc

Špirála vytvára okolo mihalníc pevnú vrstvu. Pokiaľ takto nalíčené zaspíme, jemné mihalnice sa môžu v dôsledku toho polámať, alebo dokonca úplne vypadnúť.

...môže viesť k infekcii očí

Zvyšky špirály alebo očných tieňov môžu oči výrazne podráždiť. Ráno potom v zrkadle namiesto sviežeho pohľadu vidíme červenkasté oči, čo môže byť nielen nepekné, ale aj bolestivé.

...zapríčiňuje vysychanie pier

To, aby dlho vydržali, je u rúžov ​​veľmi často požadovanou vlastnosťou. Ak si však takýto rúž necháte na perách aj cez noc, spôsobí nepríjemné vysúšanie pier.

...znečisťuje posteľnú bielizeň

Okrem všetkých nepríjemností pre našu pokožku má nedostatočne odlíčený make-up za následok aj nehygienické prostredie na našich vankúšoch.

Tip: Čistiť pleť by sme mali aj počas dní, kedy nalíčené nie sme. Cez deň sa prach a ďalšie nečistoty z okolitého prostredia na našej pleti usadzujú a pre jej pestovaný vzhľad ich musíme pravidelne odstraňovať.