Nachádzate sa tu

Problémy s pleťou či vlasmi? Odborníci radia, ako na najčastejšie problémy v oblasti krásy

Kruhy pod očami, blednúca farba vlasov, rozmazaný rúž. Sú vám tieto situácie povedomé? Profesionáli ALCINA prinášajú odpovede a tipy na riešenie najbežnejších problémov, s ktorými sa stretávajú.

Moje pery sú popraskané a plné šupiniek a rúž na nich nevyzerá dobre. Čo s tým môžem urobiť?

V prvom rade sa snažte neolizovať si pery. Aj keď to na chvíľu od pocitu suchých pier uľaví, z dlhodobého hľadiska pery v dôsledku toho vysychajú ešte rýchlejšie. To isté platí aj pri hryzení pier, ktoré často robíme nevedomky – môže viesť k drobným zraneniam i zápalom. Riešením je dôkladná starostlivosť pomocou balzamu, napríklad ALCINA Krému na oči a pery, ktorý zabezpečí ich hebkosť a mäkkosť a chráni pred vysychaním. Ráno si vystačíte s tenšou vrstvou, večer môžete v prípade potreby pridať silnejšiu vrstvu.

Rúž mi na perách dlho nevydrží a zostáva na okrajoch pier, čo nevyzerá pekne. Ako tomu zabrániť?

Tento problém má mnoho žien. Dôležitá je dostatočná starostlivosť o pery pred nanesením rúžu a veľmi užitočné je aj použitie kontúrovacej ceruzky. Tá pomôže nielen s vykreslením kontúry, ale je možné použiť ju na celé pery. Farba tak bude z pier miznúť rovnomernejšie.

Vadia mi tmavé kruhy pod očami. Čo môžem robiť, aby môj pohľad vyzeral sviežo?

Úlohu tu môže hrať nedostatočný prísun tekutín, preto sa ubezpečte, že dodržiavate pitný režim. Čo sa týka kozmetickej starostlivosti, stavte na kyselinu hyalurónovú. Očný gél Hyaluron 2.0 dodáva unavenej oblasti očí mladší a sviežejší vzhľad a sľubuje okamžité spevnenie.

Tmavé kruhy možno skryť aj pomocou korektora Authentic Concealer. V prípade, že si nie ste istí odtieňom, voľte radšej ten svetlejší. Naneste ho do očného okolia a nezabudnite na vnútorný kútik oka. Tento krok oči rozjasní, zväčší a pokožka bude pôsobiť vitálnejšie.

Korektor sa mi dostáva do vrások a vytvára nevzhľadné linky. Nanášam ho príliš veľa?

Správne množstvo korektoru je rovnako dôležité ako vhodná starostlivosť pod ním. Ženy so suchou pleťou a jemnými vráskami v očnom okolí by mali korektor používať skôr striedmo a v tenkých vrstvách. Predĺžiť výdrž a pekný vzhľad pomôže prepudrovanie.

Prečo mi púder spôsobuje napätosť pokožky? Niekedy sa mi na pleti tvoria dokonca šupinky.

Nesmierne dôležitý je správny základ, teda čistenie a starostlivosť o pleť. Dobrou voľbou budú prípravky určené suchej pokožke. Existuje tiež veľa púdrov, ktoré nevysušujú, ako napríklad ALCINA Luxury Loose Powder.

Moja pleť je zmiešaná a časť tváre tak mám suchú a časť mastnejšiu. Aké ošetrujúce produkty sú pre mňa vhodné a akým sa mám naopak vyhnúť?

Nájsť správnu starostlivosť pre zmiešanú pleť nie je vždy jednoduché. Na jednej strane potrebujete mastnejší krém na suchú časť pokožky, ten však ale nepotrebuje tá mastnejšia časť – väčšinou T-zóna. Obom bude svedčiť poctivé čistenie ráno a večer (pomocou Čistiacej peny) a aj Pleťové tonikum bez alkoholu. Ideálnou starostlivosťou bude Hyaluron 2.0 Pleťový gél, ktorý dodáva hydratáciu aj vitalitu, a Hyaluron 2.0. Pleťový krém, ktorý dodá ďalšiu vlhkosť a pleť vyhladí.

Po nanesení séra alebo krému a následnej aplikácii make-upu sa líčenie často rýchlo rozpije a stiera. Ako tomu zabrániť?

Základom je už vhodný výber ošetrujúcich produktov, ktoré je dôležité nechať dobre vstrebať. Potom na pleť naneste primer (napr. ALCINA Wake-up Primer). Na záver výsledné líčenie prepudrujte.

Po nanesení lícenky je občas výsledok príliš výrazný. Ako môžem trochu ubrať?

Ak používate púdrovú farbu na líčka, po nanesení farby na štetec ním dvakrát klepnite cez chrbát ruky. Vďaka tomu zostane na štetci len optimálne množstvo farby. Ak budete chcieť pridať, postup zopakujte. Ak sa aj napriek tomu na lícach objaví príliš veľa farby, jemne ju odstráňte kozmetickým obrúskom a oblasť prepudrujte pomocou Matt Sensation Powder.

Tip: Lícenku nanášajte buď pod lícne kosti, alebo na "jabĺčka".

Stáva sa mi, že si kúpim príliš tmavý make-up. Ako poznám ideálny odtieň?

Odtieň make-upu najlepšie otestujete na línii medzi bradou a krkom. Čo najviac by mal korešpondovať s vaším tónom pleti, aby bol celkový výsledok nenápadný a prirodzený.

Trápia ma mastné korienky a suché končeky. Ako vrátiť vlasy do rovnováhy?

Tu môže pomôcť vhodný postup pri umývaní vlasov, kedy šampón a vodu zmiešate vo fľaštičke s aplikátorom a nanesiete priamo ku korienkom. Vyčistíte tak pokožku hlavy, ale ochránite dĺžky a konce.

Existuje tip, vďaka ktorému bude farba mojich vlasov výraznejšia aj bez farbenia?

Pokiaľ chcete trochu oživiť farbu svojich vlasov, vyskúšajte Color šampóny ALCINA. K dispozícii sú v niekoľkých odtieňoch – striebornom, zlatom, červenom, hnedom a medenom. Ak túžite po dlhodobom účinku, vyberte si niektorý z odtieňov Color Gloss + Care Emulsion.

Ráno by som chcela ísť do práce so skvelým účesom, ale nemám na to čas. Máte na to nejaký trik?

Dôležitá je v tomto prípade štruktúra vlasov. Pokiaľ to dovoľuje, skúste si vlasy vyfénovať a upraviť pomocou žehličky a napríklad Styling-peny už večer, záverečný styling a lak na vlasy nechajte až na ráno. A môžete vyraziť!