Nachádzate sa tu

Rozmaznávajte sa domácim wellness

Všetci máme občas pocit, že musíme spomaliť a dopriať si voľno. Zvlášť, ak práve prežívame hektické dni. Nečakajte s tým až na budúcu dovolenku, aj malé pauzy sú totiž veľmi efektívne a pre naše telo lepšie ako menej dlhých prestávok. Človek nemusí jazdiť ďaleko, aby si odpočinul. S trochou príprav môžeme niečo pre telo i dušu urobiť aj doma. Naplánujte si sama alebo so svojou kamarátkou na deň či celý víkend domáce spa, kedy vás nebude nikto rušiť. Ideálne bude, keď si ihneď zaškrtnete pevný termín v kalendári, pretože už samotné tešenie sa na takúto udalosť vyvolá dobrú náladu.

Pripravte si zónu pohody

Vaša rodina musí vedieť, že váš domov je pre tento deň ostrovom pokoja. Aby ste vytesnili stres, vypnite si mobilný telefón. Digitálny detox totiž pomôže naštartovať pocit uvoľnenia. Pokojná hudba, aromatický olej zahrievaný sviečkou či jemná interiérová vôňa uvoľňujú pozitívne pocity. Pripravte si svoj obľúbený čaj a do pohára s vodou pridajte lístky mäty alebo plátky citróna. Nachystajte si aj ľahké občerstvenie.

Odpočinok pre svaly

Pekným štartom vášho wellness dňa je horúci kúpeľ. Ak nemáte vaňu, postačí aj prúd teplej vody zo sprchy. Je známe, že voda má na telo priaznivé účinky. Aj samotné slovo SPA (sanus per aqua) pochádzajúce z latinčiny znamená "zdravý vďaka vode". Pri kúpeli či sprche sa vedome sústreďte na to, ako sa vo svaloch rozpúšťa napätie a pomaly mizne preč.

Rozmaznávajte celé telo

Váš Rozmaznávací program môže pokračovať kozmetickými procedúrami. Začnite peelingom, ktorý zbaví kožu odumretých buniek a pokožku krásne zmäkčí. Dbajte na výber jemného produktu, ktorý nebude pre citlivú pokožku príliš drsný. Masírujte si starostlivo aj paže a lakte a nezabudnite ani na nohy. Potom doprajte svojej pokožke výdatný krémový rituál. Podľa toho, akú konzistenciu uprednostňujete, použite telové mlieko, ľahký gél, alebo olej. Brucho, nohy a zadoček veľmi ocenia masáž, pri ktorej sa koža vyťahuje. Vezmite trochu oleja a pomocou prstov vyťahujte kožu kúsok po kúsku smerom nahor. Táto metóda podporí prekrvenie a pokožka je potom pevnejšia. Potom svoju pozornosť presuňte k chodidlám a doprajte im domácu pedikúru. Zrohovatenú kožu na chodidlách odstráňte pemzou alebo škrabkou. Naneste výdatný krém alebo krém na nohy a oblečte si teplé ponožky, aby mohol krém pôsobiť. Ruky rozmaznávajte masážou prstov a nechtových lôžok, krémom na ruky alebo maskou.

Tip:

Ak si svoje domáce wellness užívate s kamarátkou, môžete si navzájom namasírovať chrbát a zátylok. Ľahnite si na deku, podložku na cvičenie alebo na posteľ. Venujte sa svalom a päsťami alebo prstami vyvíjajte toľko tlaku, aby to bolo príjemné. Pri masáži však vynechajte chrbticu. Ak je pre vás ťažké sa uvoľniť, pohodlne si ľahnite, hlboko dýchajte a nechajte údy klesnúť hlboko do podložky.

Tvár - čas na rozmaznávanie

Po vyčistení tvár skvele uvoľní vlhký a teplý obklad. Vezmite froté alebo bavlnenú látku a namočte ju do teplej vody. Prebytočnú vodu vyžmýkajte a jemne priložte obklad na tvár. Pohodlne sa posaďte a užívajte si teplo. Ak chcete uvoľniť očné svaly, môžete po obklade pomocou ukazovákov jemne masírovať kruhovými pohybmi pri vonkajších kútikoch očí. Očné svalstvo tiež uvoľní jemný tlak na oblasť koreňa nosa. Po tejto relaxačnej prestávke je pokožka pripravená na masku. Pokiaľ máte pleť náchylnú na nečistoty, vyberte bylinnú masku, na suchú a unavenú pokožku zvoľte hydratačnú masku (napr. 5-minútovú masku s okamžitým účinkom). Vyhnite sa citlivej oblasti okolo očí a pier. Tieto miesta následne hydratujte napríklad Hyaluronovým očným gélom a výživným krémom na pery. Hyaluron doplňuje zásoby vlhkosti v pokožke a tá potom bude pekne vypnutá.

Vlasy - čas na lesk

Maska alebo vlasová kúra sú prípravky, ktoré vlasom dodávajú intenzívnu starostlivosť. Naneste ich po umytí na vlasy – krásne ich vyživia a dodajú im lesk. Na každý typ vlasov existuje rad špeciálnych masiek a bezoplachových produktov – napríklad na vlasy jemné alebo extra dlhé. Končeky a dĺžky vlasov môžete ešte ošetriť vlasovým olejom, ktorý do vlasov postupne prameň po prameni zapracujete. S wellness dňom prichádza ten pravý čas aj na to vyskúšať nový účes. Vo dvojici je to oveľa zábavnejšie a s kamarátkou sa môžete pustiť napríklad do nových techník zapletania.