Nachádzate sa tu

Rúže sú opäť v kurze: Vyberte si dokonalý odtieň, ktorý pristane vášmu farebnému typu

Pomaly a obozretne začíname odkladať rúška a respirátory a pre všetky make-up nadšencov to znamená jediné – rúže sa opäť dostávajú na scénu. Ak máte pocit, že by si vaša zbierka rúžov ​​zaslúžila rozšíriť, a premýšľate, aký odtieň by pre vás bol ten pravý, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na líčenie pier podľa farebného typu.

Pery na vybozkávanie: ako na ne?

Rúž sa právom radí k najobľúbenejším kozmetickým produktom a dokáže vykúzliť elegantný, a pritom veľmi zvodný a ženský look. Je však potrebné vedieť, aký odtieň vám lichotí, a tiež to, ako ho správne naniesť. Aby bol výsledok dokonalý, pery najskôr zbavte nevzhľadných šupiniek. Pomôže s tým peeling (vyskúšajte napríklad Lip Scrub), ale vystačíte si aj s mäkkou zubnou kefkou, ktorou prechádzajte po perách krúživými pohybmi. Potom naneste balzam a nechajte kompletne vstrebať. Následne si vezmite na pomoc kontúrovaciu ceruzku. Nikdy predtým ste ju nepoužili? Nastal čas na zmenu. Nielen, že ceruzka vykreslí presnú kontúru pier, ale zároveň udrží rúž na svojom mieste.

Ktorý odtieň rúžu je ten "váš"?

Len máloktorá žena môže nosiť akýkoľvek odtieň rúžu a farebný typ je často rozhodujúcim faktorom. V akom sa nájdete vy?

Stredomorský typ

Spoznáte ho podľa tmavohnedých či čiernych vlasov, olivovej pleti a hnedých očí. Ženám tohto typu pristanú teplé a výrazné červené odtiene, tóny do hneda a tiež studenšie odtiene lesného ovocia. Príliš lichotivo nebudú pôsobiť rúže v jasnom ružovom tóne.

Typ "Snehulienka"

Ak máte veľmi tmavé vlasy a svetlú pleť, stavte na kontrasty. Skvele fungujú odtiene červenej a platí tu heslo "čím jasnejšie, tým lepšie". Vyhnite sa radšej oranžovým nuansám.

Nordický typ

Blond či ryšavé vlasy, modré oči a svetlá pleť sú znaky nordického typu. Jemné svetlo ružové či broskyňové tóny budú v tomto prípade trefou do čierneho. Ryšavé vlasy skvele doplnia aj oranžové či hnedasté odtiene. Naopak tmavo fialová a červená alebo kontrastná ružová príliš dobre vyzerať nebudú.

Stredoeurópsky typ

Poznávacím znamením tohto typu sú svetlé až tmavo hnedé vlasy, stredne svetlá pleť a sivé, zelené alebo hnedé oči. Tento typ má, čo sa týka rúžov, veľké šťastie, pristane mu takmer každý odtieň a nemusí sa báť ani experimentov s fialovou či hnedou.

5 tipov, ktoré sa oplatí poznať:

  1. Ak majú vaše zuby žltkastý odtieň, vyhnite sa radšej hnedým, fialovým alebo výrazným ružovým odtieňom, ktoré majú tendenciu žltý nádych zvýrazniť. Lepšou voľbou budú v tomto prípade mäkké studené tóny.
  2. Úzkym perám príliš nelichotia tmavé tóny, pretože ich opticky zužujú. V týchto prípadoch teda radšej voľte svetlý rúž a na docielenie väčšej plnosti pier naneste na stred hornej i dolnej pery lesk.
  3. Trápi vás asymetria pier? Užšiu hornú peru a plnšiu spodnú opticky vyrovnáte pomocou kontrastu. Na hornú peru naneste jednu vrstvu rúžu, na spodnú dve vrstvy toho istého odtieňa.
  4. Ak chcete plnosť pier trochu zmierniť, pomôže matný rúž. Orámujte pery kontúrkou a vyplňte matným tmavým odtieňom.
  5. A ako predĺžiť výdrž rúžu? Naneste prvú vrstvu a pery potom otlačte do papierovej vreckovky, ktorá nasiakne prebytočnú farbu. Potom pery poprášte transparentným púdrom a naneste druhú vrstvu.