Nachádzate sa tu

Rúžový sprievodca: Ktorý odtieň je pre vás ten pravý?

Dokonca aj kráľovná krásy Estée Lauder vedela, že "pery nie sú stvorené na to, aby boli béžové". Aj to je zrejme dôvod, prečo je ponuka rúžov ​​v kozmetickom odvetví taká široká. Červená, oranžová, ružová, fuchsiová, slivková alebo aj čierna – farebné obmedzenia dnes takmer neexistujú.

Ak máte pocit, že aj napriek širokej ponuke s rúžom nevyzeráte dobre, má to zrejme jednoduchý dôvod – nepristane vašej farbe pleti či vlasov. Rúž nám totiž musí skrátka sadnúť. Aký bude ladiť práve s vaším typom?

Svetlá pleť a ryšavé vlasy

Nude či broskyňové tóny s ľahkým leskom sú správnou voľbou na všedný deň pre ženy so svetlou pokožkou a ryšavými vlasmi. Ak zatúžite po sýtejších tónoch, môžete pery rozžiariť rúžom s červenohnedými nuansami. Skvelým príkladom tohto vzrušujúceho vzhľadu je "zúfalá manželka" Marcia Cross.

Svetlá pleť a blond vlasy

Nežné blondínky si budú dobre rozumieť s pastelovými či ružovými tónmi harmonizujúcimi s tónom ich pleti a vlasov. Ak však dostanete chuť na hru s kontrastom, môžete siahnuť po červených rúžoch, ktoré vyzerajú elegantne aj sexy. Dôkazom, že červená blondínkam so svetlou pleťou naozaj pristane, je napríklad speváčka Gwen Stefani.

Svetlá pleť a tmavé vlasy

Porcelánová tvár a tmavé vlasy – pri týchto slovách si mnohí z nás vybavia rozprávkovú Snehulienku. So snehobielou pleťou a čiernymi či temne hnedými vlasmi krásne vynikne tmavo červený rúž. Tento look je typický napríklad pre kráľovnú burlesky Ditu von Teese. Na druhú stranu, s nenápadnými nude, fialkovými alebo bobuľovitým tónmi vznikne moderný a svieži vzhľad.

Opálená pleť a tmavé vlasy

Krémovo hnedé či odtiene bobúľ lahodia typom ako je napríklad Mila Kunis – opálená pleť a tmavé vlasy. Ak chcete skúsiť kontrastný make-up pier, budú sa k tomuto tónu pleti hodiť sýto červené a fialové odtiene.

Svetlo hnedá pleť a hnedé vlasy

Brunetky so svetlou tvárou môžu nosiť takmer každý odtieň rúžu. S odtieňmi bobúľ na perách v štýle Jessicy Alby výsledný look obzvlášť vynikne. Nádych glamour looku potom pridá trblietavý Lip Coat.

Tmavá pleť a tmavé vlasy

Pokiaľ máte tmavú kožu aj vlasy, môžete zvoliť aj tmavý rúž. Príliš jasné tóny by mohli pôsobiť neprirodzene. To, ako zvodne môže tmavo červený rúž na takých perách pôsobiť, ukazuje pravidelne napríklad Naomi Campbell. Pokiaľ chcete perami upútať ešte väčšiu pozornosť, potom je tou správnou voľbou metalický finiš alebo trblietavý Lip Coat. Môžete ho aplikovať aj samostatne, ak nechcete pery zaťažovať viac vrstvami.