Nachádzate sa tu

Samoopaľovacie krémy: 11 tipov, ako ich správne používať a vyzerať prirodzene

Na slnečné lúče, ktoré našej pokožke prepožičajú slušivý bronzový odtieň, si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Opálený vzhľad si môžeme ale dopriať už teraz. Pomôžu nám s tým samoopaľovacie krémy. Aké vybrať a ako s nimi zaobchádzať, aby ste sa vyhli nevzhľadným fľakom a neprirodzenému tónu?

Aký samoopaľovací krém zvoliť?

Dokonalý prirodzený bronzový vzhľad dodá vašej pokožke duo od ALCINY v podobe Samoopaľovacieho telového a pleťového krému. Oba majú príjemnú a ľahkú textúru, ktorá sa dobre nanáša a rozotiera. V ich zložení nájdeme kyselinu hyaluronovú, takže je postarané aj o intenzívnu hydratáciu a vypnutie pokožky. Samoopaľovací pleťový krém navyše obsahuje vitamín E chrániaci pleť pred voľnými radikálmi, a tým aj tvorbou vrások.

11 tipov ako aplikovať samoopaľovacie krémy

1. Správna príprava

Ak si plánujete upraviť manikúru alebo sa potrebujete zbaviť nechcených chĺpkov, pustite sa do toho pred aplikáciou samoopaľovacieho krému. Všetky tieto procedúry by totiž mohli mať negatívny vplyv na výdrž opálenia. V prípade odstraňovania chĺpkov začnite ideálne 24 hodín vopred, akúkoľvek metódu zvolíte. Pokožka bude mať čas na upokojenie a folikuly sa stihnú uzatvoriť, vďaka čomu bude opálenie rovnomernejšie.

2. Stavte na peeling

Deň vopred tiež odstráňte všetky odumreté bunky na tele za pomoci peelingu. Pokožka bude krásne hladká, nanášanie krému jednoduchšie a znížite tým riziko vzniku šmúh.

Tip: Citlivá pleť ocení jemný enzymatický Soft peeling. Na normálnu pleť aj celý zvyšok tela potom môžete použiť Aktívny peeling.

3. Začnite sprchou

Samoopaľovací krém by sa mal nanášať na kompletne čistú pokožku, preto je vhodné sa pred nanesením osprchovať. Zbavíte sa tak zvyškov dezodorantu aj parfumu, ktoré by mohli v krajnom prípade spôsobiť napríklad fľaky.

 

4. Dôkladné osušenie

Nechcené škvrny by mohla spôsobiť aj voda. Osušte sa teda čo najdôkladnejšie a počkajte radšej ďalších 10 minút, aby bola pokožka kompletne suchá.

5. Problematické miesta

Na fľaky sú najviac náchylné kolená, lakte a chodidlá. Koža na týchto miestach je suchšia a hrubšia a opálenie tu tak býva výraznejšie. Aby ste tomuto predišli, naneste na tieto partie pred aplikáciou samoopaľovacieho krému telový krém.

6. Od nôh nahor

A teraz môžeme prejsť k samotnému nanášaniu. Začnite pri nohách, od priehlavkov a členkov až po stehná a zadok. Pokračujte bruchom a dekoltom cez ramená až po chrbát. Nakoniec si nechajte paže.

7. Umytie rúk

Na záver si nezabudnite umyť ruky. Možné je tiež umývať si ich vždy po nanesení krému na určitú partiu tela.

8. Použite aplikačné rukavice

Ak sa aj tak bojíte nechcených škvŕn na rukách, vezmite si na pomoc aplikačné rukavice. Pre veľa ľudí je tento spôsob nanášania jednoduchší a môže zaručiť aj to, že je výsledok rovnomernejší.

9. Ako na tvár?

Pri nanášaní krému na tvár je dôkladné rozotrenie a nanesenie ešte dôležitejšie a dôkladnosť sa tu oplatí. Nezabudnite na oblasť uší, brady a krku.

10. Zrkadlo, zrkadlo, povedz...

Ak ste v tejto oblasti skôr začiatočník, je dobrým tipom nanášať samoopaľovací krém pred zrkadlom. Lepšie tak uvidíte na horšie dostupné časti tela ako chrbát či zadnú stranu nôh a zručíte tak, že sa krém dostane na každý kúsok kože.

11. Niečo sa nepodarilo?

Aj napriek všetkej snahe zostal na pokožke fľak, alebo naopak svetlé miesto? Záchranu nájdete opäť v podobe peelingu, ktorý zvládne celú oblasť alebo požadovanú časť zosvetliť.