Nachádzate sa tu

Starostlivosť o pleť pod rúškom: aké pravidlá dodržiavať?

Situácia ohľadom pandémie nám priniesla jedného, ​​pre väčšinu z nás nového, spoločníka – rúško. Keďže sa zdá, že sa bez neho ešte nejaký ten týždeň nezaobídeme, možno ste sa zamýšľali nad tým, aký vplyv má na našu pleť. Ako sa o pokožku pod rúškom starať a je potrebné upraviť našu kozmetickú rutinu? Opýtali sme sa na to našej kozmetickej školiteľky a vizážistky Lucie Vincenec.

Čistenie je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým

Že pleť musíme dôkladne čistiť, to už vieme dávno. V dnešnej dobe, kedy nosíme rúšku, je to však ešte dôležitejšie. Pod rúškom sa viac potíme, ľahko sa tam dostane prach a pleť nemôže poriadne dýchať. To sa môže na pleti podpísať v podobe mnohých nechcených prejavov, ako je svrbenie či začervenanie. A to aj v prípade, že týmito nepríjemnosťami zvyčajne netrpíme. Preto sa čisteniu a zvýšenej hygiene všeobecne musíme venovať naozaj poctivo. „Do svojej kozmetickej rutiny sa nebojte zaradiť častejšie peeling a masku, obzvlášť, ak máte problematickú pleť,“ radí Lucie Vincenec a dodáva: „Na problematické miesta, ale aj na celú tvár, môžete naniesť Bylinnú masku. Na dočistenie pleti odporúčam použiť Skin Manager Pleťové tonikum, a to ráno aj večer.“

Make-up: áno, či nie?

Otázka nosenia make-upu pod rúškom je čisto individuálna záležitosť. Zatiaľ čo niektoré ženy si užívajú, že ho vďaka rúšku nosiť nemusia, iné si bez make-upu nedokážu predstaviť deň. Ak patríte do druhej skupiny a make-up je pre vás nevyhnutnosťou, je potrebné dbať na dokonalé odlíčenie, aby nedochádzalo k zanášaniu pórov. „Ďalšou možnosťou je siahnuť po niektorých alternatívach, ako je napríklad tónujúci krém Nude Colour Cream,“ hovorí Lucie Vincenec. Možnosťou je tiež nanášať make-up iba lokálne, napríklad okolo očí (na to skvele poslúži Cover Coat Concealer) alebo priamo na problematické miesta.

Výhody nosenie rúšok

Rúška však z hľadiska starostlivosti o pleť neprinášajú len negatíva. „Okrem už spomínanej menšej nutnosti nosiť make-up nás rúška chránia aj pred pôsobením slnečných lúčov a fungujú tak čiastočne ako UV ochrana. Ak trpíte pigmentovými škvrnami, určite vás táto výhoda poteší," uvádza Lucie Vincenec. Nezabúdajme však na to, že rúško nechráni celú tvár a je tak treba stále myslieť na odhalené časti. Na to poslúžia klasické opaľovacie krémy, pleťové krémy s UV ochranou alebo napríklad UV Control sérum N°1. Nielen pred slnečnými lúčmi by sme však mali pleť chrániť. Ako obrana pred prachom, smogom a ďalšími nečistotami funguje napríklad Skin Manager Bodyguard, ktorý môžete kombinovať so svojím obľúbeným pleťovým krémom.

Prečítajte si tiež:

Ako oddialiť starnutie pleti?