Nachádzate sa tu

Suché, matné a nevýrazné vlasy: ako ich opäť rozžiariť?

Všetci túžime po hebkých vlasoch plných lesku a vitality. Lenže vplyvom mnohých faktorov zažívame často opak – vlasy sú krehké, suché, lesk úplne chýba a na dotyk môžu pôsobiť hrubo. Ako vrátiť svojej hrive oslnivý vzhľad, čo ju najviac ohrozuje a akú starostlivosť jej dopriať?

Ako poznáte, že vaše vlasy potrebujú regeneráciu?

Poznať poškodený a narušený vlas nie je až tak ťažké. Popri už spomínaných faktoroch ako je nevýraznosť či suchosť vám môžu napovedať aj ďalšie indície. „Poškodené vlasy sa zle rozčesávajú, strapatia sa, chýba im pružnosť. Ďalším znakom je aj to, že na nich zle drží farba aj finálna úprava účesu, napríklad fénovanie,“ hovorí Olga Široká, kaderníčka a školiteľka značky ALCINA. Aby sme lepšie pochopili, ako poškodený vlas vyzerá, môžeme si ho predstaviť ako šišku. „Zdravý vlas je ako mladá šiška, jej vrchná vrstva je hladká a zacelená Narušený vlas to má naopak. Vyzerá ako stará šiška, šupinatá vrchná vrstva je poškodená a otvorená,“ dodáva odborníčka.

Pozor na teplo, kefy aj gumičky

Poškodenie vlasov môže vznikať ako chemickým, tak i mechanickým pôsobením. K mechanickému poškodeniu dochádza pri prehnane intenzívnej či nešetrnej starostlivosť, kedy už vlas jednoducho neznesie prílišné zaťaženie. Často sa jedná o nadmerné vystavovanie vlasov slnku, vysúšanie uterákom, ktorým vlasy necitlivo drhneme, ale napríklad aj nosenie gumičiek s kovovými spojmi. Vlasom samozrejme škodí aj fénovanie, žehlenie a kulmovanie. Nikdy preto nezabúdajte na tepelnú ochranu. Využite napríklad ALCINA Ochranný sprej pred teplom. Dôležitá je aj správna technika kefovania a samotná kefa. Voľte tie so širokými zubami, prípadne prírodnými štetinami, sú k vlasom najšetrnejšie. Pri rozčesávaní postupujte od končekov a po častiach sa posúvajte vyššie. Ak patríte k tým, ktorí vlasy prechádzajú kefou stokrát denne s domnienkou, že tým vlasom pomôžu, radšej na tento mýtus zabudnite. Bohato stačí, keď ich učešete pri úprave.

Chemické poškodenie má potom na svedomí predovšetkým neodborné farbenie a zosvetľovanie vlasov nekvalitnou kozmetikou.

Na stave vašich vlasov sa ale môžu odrážať aj ďalšie faktory, ako je stres či nesprávne stravovanie.

Riešenie? Cielená starostlivosť

Namáhané vlasy potrebujú predovšetkým hydratáciu a regeneráciu. Tú im poskytne rad ALCINA Repair, ktorá pôsobí presne v miestach, kde je štruktúra vlasov poškodená, navracia im pružnosť a hebkosť. Nový Repair šampón okrem toho vďaka ošetrujúcej formule s obsahom vitamínu B5 uľahčuje rozčesávanie a zanecháva vlasy krásne hebké. Do svojej pravidelnej starostlivosti môžete zaradiť aj ďalšie produkty z tejto série. Repair maska ​​sa postará o intenzívne vyživenie, bezoplachová Repair pena s UV filtrom podporí celkovú regeneráciu a Pestujúci krém pre lesk vlasov ponúka starostlivosť a ochranu pred vonkajšími vplyvmi.