Nachádzate sa tu

Suché vlasy v zime: tipy na starostlivosť od odborníka

Suchý vzduch z kúrenia, mrazivý chlad vonku, časté fénovanie – zimná sezóna je pre naše vlasy stresovým obdobím. Preto si zaslúžia, aby sme ich rozmaznávali a starali sa o ne rovnako ako to robíme v prípade pokožky. Vďaka našej starostlivosti sa už čoskoro môžete tešiť na to, že budete mať svoju lesklú hrivu späť. Ako na to?

Prečo vlasy v zime trpia?

Neustále striedanie studených vonkajších teplôt a suchého, teplého vzduchu v interiéroch z vlasov odstraňuje vlhkosť. Sú potom nevýrazné, matné a krehké. Tieto vplyvy ešte posilňuje nosenie čiapok, ktoré vo vlasoch vytvára elektrostatický náboj. „S príchodom chladnej sezóny by ste mali svoju rutinu v starostlivosti o vlasy zmeniť a venovať im niečo extra," radí Matthias Rump, produktový manažér vlasovej kozmetiky. Pravidelná a cielená starostlivosť totiž vlasy ochráni a pomôže im lepšie zvládnuť zmeny teplôt.

Ako vlasy prebudiť zo zimného spánku?

V zime je predovšetkým nutné chrániť vlasy pred stratou hydratácie v dôsledku striedania studeného a teplého vzduchu. Perfektným duom je šampón a vlasový olej Nutri Shine. Šampón vlasy jemne čistí a dodáva im lesk a hebkosť. Olejový elixír potom pre vlasy predstavuje bohatú starostlivosť, poskytuje lepšie možnosti pri úprave a ešte aj redukuje statický náboj. Ak chcete vlasom ponúknuť viac, použite – napríklad raz za týždeň – masku Nutri Shine s vyživujúcim arganovým a hroznovým olejom. Tieto prípravky spoločnými silami prebudia vlasy zo zimného spánku a dodajú im hodvábny lesk.

A čo ďalej?

Kým v lete je príjemné nechávať vlasy po umývaní len tak preschnúť na vzduchu, v zime sa nám do toho príliš nechce. A tak siahame po féne častejšie. „Pri sušení vlasov fénom určite odporúčame používať tepelnú ochranu," radí Matthias Rump (naším tipom je Hyaluron 2.0 Sprej). Odborník tiež radí vlasy po umývaní oplachovať vlažnou vodou. Umývanie vlasov príliš horúcou vodou totiž spôsobuje stratu lesku.